Vali Pekmez Türkiye'nin Önemli Projesini Yerinde İnceledi

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Türkiye’nin önemli projeleri arasında yer alan, Sultanhanı beldesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Tuz Gölü Doğal gaz Depolama Tesislerini ziyaret etti.

Vali Pekmez Türkiye'nin Önemli Projesini Yerinde İnceledi
İl Jandarma Komutanı Gazi Demir, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ile birlikte Doğal gaz Depolama Tesislerini inceleyen Vali Pekmez, Çinli Tianchen Engineering Şirketi tarafından yapımı tamamlanma aşamasına gelen proje hakkında tesis müdür yardımcısı Ahmet Dergeşik’ten bilgi aldı. Aksaray’da gerçekleştirilen projenin Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Vali Pekmez, yer altında oluşturulan toplam 12 kuyuda depolanacak doğal gazın ihtiyaç durumunda kullanıma sunulabileceğini de söyledi.

Projenin Tuz Gölü’ne olumlu etkisinin de görülmesi gereken önemli bir ayrıntı olduğunu söyleyen Vali Pekmez, 12 kuyuda tuz eritme işlemi için bölgeye getirilen tatlı suyun uygun tuzluluk seviyesine ulaştıktan sora tekrar Tuz Gölü’ne gönderileceğini söyledi.

Vali Pekmez, açılan kuyulara kısa süre sonra doğal gazın depolanmaya başlanacağını belirterek, tesislerin Aksaray ve Türkiye’ye hayırlı olması dileğinde bulundu.
Kaynak: İHA