Üniversitede 28 Bin 64 Ağaç Boy Gösteriyor

Adıyaman Üniversitesi külliyesinde 2011 yılından bugüne kadar dikilen 26 bin 764 ağaçla birlikte toplam ağaç sayısı 28 bin 64’e ulaştı.

Üniversitede 28 Bin 64 Ağaç Boy Gösteriyor
Yaptığı yatırım ve hizmetlerle her gün gelişen ve değişen Adıyaman Üniversitesi yapılan çimlendirme ve ağaç dikimleriyle öğrenci ve çalışanlarına ferah mekanlar sunuyor. Bugüne kadar dikilen ağaç sayısı 28 bin 64’e ulaşırken toplamda 176 bin 573 metrekare alanda ağaçlandırma yapıldı.

Söğüt, dut, palmiye, alev, oya, leylak, manolya ve zeytin gibi ağaçların dikimini yapan üniversite bunun yanında çalı formlu ağaç ve süs bitkilerinde ise ateş dikeni, dağ muşmulası, berberis, kelebek çalışı, keçisakalı ve gül gibi bitkileri detoprakla buluşturdu. Bu bitki ve ağaçların yanında büyük alanlara çimlendirme yaparak üniversite çehresini yeşillendiren Adıyaman Üniversitesi toplamda 67 bin 591 metrekare alana çimlendirme yaptı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Üniversitemiz külliyesi içerisinde ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarımız devam edecek. Her mevsim farklı güzelliklerin ortaya çıktığı bir külliye alanımız var. Yazın ayrı bir renk armonisi, baharda farklı bir renklilik ve sonbaharda daha başka bir renk değişim. Yapılan bu çalışmalarla öğrenci ve çalışanlarımıza doğal bir deney alanı sunuyoruz. Öğrenci ve çalışanlarımıza doğayı ve sanatçısının eliyle ortaya çıkan sanatı bakıp görme, görüp anlama imkanı sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA