Tuşba'da Ambalaj Atıkları Ekonomiye Kazandırılacak

Tuşba ilçesinde ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılması amacıyla belediye ile bir firma arasında protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, imza töreninde yaptığı açıklamada, atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleriyle hammadde olarak yeniden imalat sürecine kazandırılmasını istediklerini söyledi.

Geri dönüştürülebilen kağıt, plastik, pil, bitkisel yağlar, alüminyum, cam, motor yağı, akümülatör, organik ve elektronik atıkların bu kapsamda değerlendirilebileceğini anlatan Özgökçe, 'Çevreye atılan bir kağıt torba ve mukavva kutu bir ay, plastik şişe 100 yıl, teneke kutu 300 yıl, cam şişe 4 bin yıl boyunca doğada kalarak çevre kirliliğine yol açmaktadır. Bu atıkların geri dönüşümünde, hammadde kullanılmadan yeni ürünlerin üretilmesi ile ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır.' dedi.

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Vehbi Akyürek ise atıkların toplama ve ayırma işlemlerinin sözleşmeli 3 lisanslı tesis tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

İlçe sınırlarında biriken ambalaj atıklarının ise kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme gönderildiğini ifade eden Akyürek, '2015'ten bu yana ilçemiz sınırlarında toplanıp geri dönüşüme gönderilen ambalaj atığı miktarı 3 bin 211 tondur.' diye konuştu.

Kaynak: AA