TİKA'dan Kırgızistan Milli Üniversitesine Ekipman Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan Milli Üniversitesi (KMÜ) kimya, fizik ve biyoloji mühendisliği fakültelerine 40 bin dolar tutarında laboratuvar ekipmanı yardımında bulundu.

TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğünce temin edilen ekipmanlar, düzenlenen törenin ardından ilgili birimlerdeki yetkililere teslim edildi.

Fakülte binasındaki törene, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Eğitim Müşaviri Recep Sula, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Çinara Adamkulova, Bişkek TÖMER Müdürü Adem Köseoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşma yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Adamkulova, üniversite olarak bilimsel araştırma alanında ciddi potansiyele sahip olduklarını ancak teknik donanım eksikliği nedeniyle gelişemediklerini söyledi.

Adamkulova, öğrencilerinin sağlıklı bilimsel incelemelerde bulunmasına olanak sağlayan TİKA ve Türk Büyükelçiliğine teşekkürlerini iletti.

Fizik ve Elektronik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Ayçurek Doyetaliyeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Bugün Türk halkından fakültemize büyük hediyeler verildi. Bu bizi çok sevindirdi. Fakültemizde çok sayıda laboratuvar var. TİKA'nın sağladığı ekipmanlar sayesinde Kırgızistan'da bilimsel araştırmalar daha başarılı yapılacak. Bunun için TİKA'ya teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Kimya Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Oskon Karabayev, KMÜ'nün, Türkiye'nin kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesini örnek aldığını belirterek, 'Manas Üniversitesi laboratuvarlarında öğrenciler yeni ekipmanlarla çalışmaktadır. Bugün bize sağlanan ekipmanlar sayesinde bizim fakültemizde de eğitim kalitesi olumlu yönde gelişecektir.' dedi.

Kimya ve Kimyasal Teknoloji Bölümü öğrencisi Rauşan Sultanbayeva da laboratuvarlarda yeni çalışma şartlarının oluşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: AA