Tacikistan İbn-İ Sina Tıp Üniversitesi Tedavi Ve Teşhis Merkezi Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de bulunan Abuali İbn-i Sina Devlet Tıp Üniversitesi Tedavi ve Teşhis Merkezi Kliniğinin tadilatı gerçekleştirildi.

Tacikistan İbn-İ Sina Tıp Üniversitesi Tedavi Ve Teşhis Merkezi Yenilendi
TİKA, Tacikistan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu çerçevede Tacikistan genelinde sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de bulunan Abuali İbn-i Sina Devlet Tıp Üniversitesi Tedavi ve Teşhis Merkezi Kliniğinin tadilatını gerçekleştirdi. TİKA, çalışma kapsamında üniversite bünyesinde hizmet veren ve uzun yıllardır tadilatı yapılmayan Tedavi ve Teşhis Merkezinin hasta odaları ve ortak kullanım alanlarını yeniledi.

Yenilenen Merkezin açılışında konuşan Tacikistan İbn-i Sina Tıp Üniversitesi Rektörü Gulzoda Mahmadşoh TİKA’nın Tacikistan genelinde sağlık alanında gerçekleştiği projeler için Türkiye halkına teşekkür etti. Mahmadşoh, Tacikistan halkının yenilenen Merkezde daha sağlıklı şartlarda hizmet alacağını ve tıp eğitimlerinin niteliğinin artacağını belirtti.

1939 yılında kurulan Üniversite tıp alanında Tacikistan’ın en büyük üniversitesi olma özelliğini taşıyor. Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği ve Tıp Yöneticiliği branşlarında 732 akademik personel ile 8 bin 812 öğrenciye eğitim sağlayan üniversite hastanesinde yılda 18 bin hasta tedavi görüyor.
Kaynak: İHA