Serik Devlet Hastanesi'nde EEG Laboratuvarı Hizmete Girdi

Serik Devlet Hastanesi’nde beynin elektriksel etkinliğini değerlendirilmesinde kullanılan Elektroensefalografi (EEG) Laboratuvarı hizmete girdi.

Serik Devlet Hastanesi'nde EEG Laboratuvarı Hizmete Girdi
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Serik Devlet Hastanesi’nde beynin elektriksel etkinliğini değerlendirilmesinde kullanılan EEG Laboratuvarı hizmete girdi. Serik Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr. Melike Yıldırım Yıldız, “Hastanemizde EEG cihazı olmaması nedeniyle epilepsi hastalığının tanı ve tedavisinde zorluklar yaşanmaktaydı. Bu nedenle cihazımızın hizmete girmesiyle büyük bir eksiklik tamamlanmış oldu. Daha önceden epilepsi tanısı olup kontrol ettirmek isteyen veya bu hastalık açısından ilk kez tetkik yaptırmak isteyen tüm halkımızı hastanemize bekliyoruz” dedi.

EEG cihazı ve uygulama şekli hakkında bilgiler veren Yıldız, “EEG cihazı, Epilepsi (Sara) hastalığının takibinde ve epilepsi şüphesi oluşturan tüm nöbet bozukluklarının teşhisinde kullanılan bir tanı yöntemidir. Epilepsi dışında birçok sinir hastalıklarının, baş ağrılarının ve bayılma nedenlerinin araştırılmasında, beyin fonksiyonlarının değerlendirilmesinde EEG tetkikine başvurulur. Bu yöntemle saçlı deriye elektrotlar yapıştırılarak 20 dakika süreyle beyin dalgaları incelenir. Tüm yaş gruplarına ve hamilelere uygulanabilir. Herhangi bir radyasyon, elektrik akımı veya ağrı içermez” diye konuştu.

Kaynak: İHA