Selden Zarar Gören Hayvanat Bahçesine Fransa'dan Hayvan Bağışı

Gürcistan’da geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinde barındırdığı hayvanlarının büyük bölümü telef olan Tiflis Hayvanat Bahçesi’nin canlandırılması kapsamında Fransa’daki Auvergne Hayvanat Bahçesi, 9 Berberi şebeği ve 2 devekuşu bağışladı.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te geçtiğimiz yıl şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde Tiflis Hayvanat Bahçesi’nde bulunan tüm hayvanlar telef olmuştu. Tiflis’teki hayvanat bahçesinin canlandırılarak yeniden hayata geçirilmesi için dünyanın farklı bölgelerinde bulunan hayvanat bahçelerinden destek geliyor. Tiflis Hayvanat Bahçesi’ne son olarak Fransa Auvergne Hayvanat Bahçesi’nden çeşitli hayvanlar bağışladı. Fransız hayvanat bahçesi 9 adet Berberi şebeği ve 2 adet devekuşu bağışında bulundu. Yeni hayvanlar geçtiğimiz hafta Tiflis Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi. Tiflis Hayvanat Bahçesi Yöneticisi Zurab Gurielidze, sel felaketinde tüm hayvanları kaybettiklerini bildirerek, Fransa’dan yapılan bağışın son derece önemli olduğunu bildirdi. Gurielidze Tiflis Hayvanat Bahçesi’nin bu yıl içinde aralarında kanguru, Afrika pengueni ve tapirlerin de bulunduğu 70’den fazla yeni hayvanı kabul ettiğini söyledi.



2015 yılının Haziran ayında yaşanan şiddetli yağışlar sel felaketine neden olmuş, ülke genelinde bulunan hayvanat bahçelerinde büyük hasar oluşturmuştu. Sel felaketinde 19 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce vatandaş da evsiz kalmıştı.
Kaynak: İHA