Orhaneli'ne 'Fizik Tedavi Ünitesi' Açıldı

Orhaneli Devlet Hastanesinde hizmet verecek Fizik Tedavi Ünitesi düzenlenen törenle açıldı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir ve Kütahya'dan gelen hastalarla birlikte bölge hastanesi gibi çalışan hastanede, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hizmet alımı yoluyla yapılan fizik tedavi ünitesinde, fizyoterapist ve fizik tedavi teknikeriyle hastalar tedavi ediliyor.

Günde 120 hastaya bakılabilen ünitede her türlü fizik tedavi araç ve gereci yer alırken, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı da hastalara hizmet veriyor.

Ünitenin açılış töreninde konuşan Hastane Yöneticisi Mustafa Şen, bölgelerine yeni bir sağlık hizmeti kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Ünitenin fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında en modern tıbbi cihazlarla donatıldığı bilgisini veren Şen, 'Buradaki hizmetin tüm Orhaneli, Bursa ve çevre illerden gelecek olan vatandaşlarımıza faydalı olmasını ve şifalar getirmesini diliyorum.' ifadelerini kullandı

Söz konusu hastanede hizmet alımı modeli bulunduğunu anımsatan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın da şunları kaydetti:

'Uzak bir ilçe olunca ülkemiz sağlık şartlarında bu model işliyor. Orhaneli ve çevresinde fizik tedaviyi canlandıracağız. Çok güzel bir hastane eski sanatoryumlar gibi. Burada palyatif bakım merkezimizde mevcut. Ev şartlarında bakılamayan hastalar burada bakılıyor. Biz çalışıyoruz mesai kavramımız yok. Çalışanlardan da devlete sadakat bekliyoruz.'

Düzenlenen törene, Bursa milletvekili Osman Mestan, Kaymakam Abdülhalim Can, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, ilçe yöneticileri, vatandaşlar ve çalışanlar katıldı.

Kaynak: AA