Ordu-Giresun Havalimanı'nın Yükü Artacak

Ordu Valisi Balkanlıoğlu: 'Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay kapanmasının ardından OrduGiresun Havalimanı'nın yükü artacak' 'Oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak gerekli tedbirlerimizi almaya başladık'.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay kapanmasının ardından Ordu-Giresun Havalimanı'nın yükünün artacağını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak'ın, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 1 Mart-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapatılarak pistinin bakıma alınacağı yönünde açıklamasını hatırlattı.

Deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yaklaşık 18 aydan beri hizmette olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şu ana kadar havalimanını kullanan yolcu sayısının 900 bine yaklaştığına dikkati çekti.

Vali Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'nda günlük karşılıklı 16 seferin düzenlendiğini, bu yoğunluğun daha da artacağını kaydetti.

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın kapanmasının ardından yolcuların, kente en yakın havalimanlarından birisi olan Ordu-Giresun Havalimanı'na yönelmesinin beklendiğini dile getiren Balkanlıoğlu, 'Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay kapanmasının ardından havalimanımızın yükü artacak. Oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak gerekli tedbirlerimizi almaya başladık. Ordu-Giresun Havalimanı'nın bu süreci en iyi şekilde atlatması için elimizden geleni yapacağız. Yolcularımız gönül rahatlığı ile havalimanımızı kullanabilir.' diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun otel, toplu ulaşım ve restoranlar yönünden altyapısının hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA