Ordu'da 'Bin Günde Bin Yataklı Hastane' Kampanyası

Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Enginyurt: 'Bin yataklı hastaneyi Ordu iline bin günde kazandırmak istiyoruz ve halkımızın da desteğini istiyoruz. Her iki hastane birleştirildiğinde günde bakılan hasta sayısı iki katına çıkacak.'

Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, Ordu'ya bin günde bin yataklı hastane kazandırılmasını istediklerini ve bu nedenle halktan destek istediklerini belirtti.

Enginyurt, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, oda olarak başlatılan 'Bin Günde Bin Yataklı Hastane' kampanyasını tanıttı.

Doç. Dr. Enginyurt, yaptığı konuşmada, oda olarak tek ve büyük bir hastane istediklerini söyledi.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, yılardır hastane sıkıntısı yaşandığını dile getiren Enginyurt, 'Ordu Devlet Hastanesi 468 yatakla, Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi ise Kadın Doğum ek binası ile birlikte 273 yatakla olmak üzere toplamda il merkezindeki devlet hastanelerinin 741 yatağı ile sağlık hizmeti verilmeye çalışılmakta. Bu nedenle biz de bu kampanyayı başlattık.' dedi.

İki veya üç farklı hastanede sağlık hizmetinin sunabilmenin çok kolay olmadığını aktaran Enginyurt, şunları kaydetti:

'Aynı zamanda maliyet etkin de değil. Tek büyük bir hastanede maliyet etkin, kapalı alanı mevcut hastanelerin tamamının iki katı olacaktır. Tıbbi boyutundan ise hastanelerin birinde bir branşta uzman hekim veya öğretim üyesi varken diğer hastanede farklı bir branşta bir öğretim üyesi var. Bunların bir araya getirilmesi, güçlerin birleştirilmesi hastaların daha iyi hizmet almasını ve bir hastaneden diğer hastaneye gitmesini önleyecektir. Aynı zamanda bu kampanyayla sağlık turizminin de hastanede bittiğinde Ordu'da başlayabileceğine çok açık bir şekilde deklare etmek istiyorum.'

Enginyurt, bin yataklı hastaneyi Ordu'ya bin günde kazandırılmasını istediklerini ve bu nedenle halktan destek istediklerini vurgulayarak, 'Her iki hastane birleştirildiğinde günde bakılan hasta sayısı iki katına çıkacak. Böyle bir modern hastaneye il ve yurt dışından hasta talebi olacak, sağlık turizmi başlayacak. Yapılacak bin yataklı hastane ilin önümüzdeki 30 yıl sağlık ihtiyaçlarının tamamı karşılayacak. Bu sayede hiçbir vatandaşımız il dışına gitme ihtiyacı duymayacak.' diye konuştu.
Kaynak: AA