Öğrenciler, Fransız Yazar İle Düşünme Egzersizi Yaptı

Fransız felsefeci ve yazar Isabelle Millon, Adana’da öğrenciler ile “düşünme” kavramı üzerine atölye çalışması gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Fransız Yazar İle Düşünme Egzersizi Yaptı
Erkan Koleji’nin 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerinin katılımıyla okulun tiyatro salonunda düzenlenen etkinlikte, Fransız felsefeci ve yazar Isabelle Millon, öğrencilere, düşünme ve sorgulama yeteneklerinin geliştirilmesi üzerine egzersiz yaptırdı. Millon, düşünme kavramı üzerine gerçekleştirdiği atölye çalışmasında, öğrencilere dinleme, anlama ve yorumlamaya yönelik sorular yöneltti. Öğrencilerle bire bir diyalog kuran Millon, program sonunda, öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

Isabelle Mıllon kimdir?

Ünlü filozof Oscar Brenifier ile Fransa’da birlikte kurdukları Felsefi Uygulamalar Enstitüsü’nün müdürü olan Isabelle Millon, kültür merkezleri, kütüphaneler, gençlik yurtları ve okullarda düzenlenen felsefi atölyelerin organizasyonu ve uygulanmasıyla ilgileniyor, Fransızca ve İngilizce eleştirel düşünce ile ilgili eğitim programları ve seminerler düzenliyor. Genç yetişkin ve yetişkinler için yazılmış birçok kitabın yazarı olan Millon, çok sayıda kitap ve dergi ile ortak çalışmalar yürütüyor. Millon’un kitapları arasında, Oscar Brenifier’le birlikte kaleme aldıkları “Nasreddin Hoca ile Düşünmeyi Öğrenmek” isimli kitap da bulunuyor.
Kaynak: İHA