Muş'ta Asayiş Uygulamaları

Okul çevrelerinde yapılan asayiş uygulamalarında 197 kişi genel bilgi taramasından geçirildi.

Muş'ta, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde okul çevrelerinde yapılan kontrollerde, 197 kişi hakkında genel bilgi taraması (GBT) yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, 4 Kasım'dan bu yana okullarla ilişiği olmamasına rağmen okulların çevresinde bulunanlar hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Uygulamalarda 197 kişinin GBT kontrolünün gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, 'Yapılan aramalarda, 3 maksat dışı bıçak ele geçirilmiş, 4 kişiye Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinin 1. fıkrası gereğince 219'ar lira idari yaptırım uygulanmış, 3 yaşı küçük şahıs Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiş, bir yoklama kaçağı şahıs Askerlik Şubesi Başkanlığına teslim edilmiştir.' denildi.

4 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen yol kontrollerinde ise haklarında arama kararı bulunan 89 kişinin yakalandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Aramalarda 4 ruhsatsız av tüfeği, 19 adet fişek, bir adet maksat dışı bıçak, 2 ruhsatsız tabanca, 29 gram esrar ve 380 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Aranan Şahıslar Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda da, çeşitli suçlardan aranan 39 kişi yakalanmış, şahıslardan 13'ü tutuklanmıştır. Ayrıca, 15 Kasım 2016 günü Muş Adliyesinde görülmekte olan boşanma davası sonrasında taraf aileler arasında çıkan kavgada, bir kişi bacağından bıçakla yaralanmış ve olayla ilgili 9 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslar alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakılmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir.'
Kaynak: AA