Mükelleflere Yapılandırma Broşürü

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında mükellefleri rehber ve broşür dağıtarak bilgilendiriyor.

Mükelleflere Yapılandırma Broşürü
Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son başvuru tarihi olan 25 Kasım 2016 tarihine kadar vatandaşların borcu olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini belirterek, "Sadece bir dakika gibi kısa bir sürede internet üzerinden ya da SMS sorgulaması ile borcunuz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde GİB mobil uygulaması ile de sunulan bazı hizmetlere güvenilir, kolay ve hızlı bir şekilde erişim imkanı bulunmaktadır. Yapılandırma kapsamında bir borç varsa yine internetten veya vergi dairesine gelerek başvurunuzu yapabilir, kanundan yararlanabilirsiniz” dedi.

Tunalı, kanundan yararlanmak isteyenlerin, 25 Kasım 2016 tarihine kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ’gib.gov.tr’ adresi üzerinden internet aracılığı ile başvuru yapabileceğini belirtti.

Tunalı, “Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin ödemede ise çifte avantaj var. Hem katsayı uygulaması yapılmayacak ayrıca Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA