Minikler Kumbaralarındaki Son Kuruşa Kadar Kitap Aldı

Bağcılar’da miniklere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için düzenlenen Çocuk Kitapları Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Binlerce çocuğu 5 gün boyunca birbirinden eğlenceli kitaplarla ve etkinliklerle buluşturacak fuarda minikler ilk günden kumbaralarındaki son kuruşa kadar kitap aldı.

Minikler Kumbaralarındaki Son Kuruşa Kadar Kitap Aldı
“Dünya Çocuk Kitapları Haftası” ve “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle anlamlı bir etkinliğe imza atan Bağcılar Belediyesi, Çocuk Kitapları Fuarı’nı hizmete sundu. 15-20 Kasım tarihleri arasında devam edecek fuarda, çok sayıda sosyal ve kültürel etkinlik miniklerle buluşacak. 15. Çocuk Şurası ile çocuklar değişik konularda sunum yaparken, çocuk kitabı yazarları da minik okuyucuları için kitaplarını imzalayacak.

Mazlum coğrafyanın çocukları yaşadıklarını anlatacak

Bağcılarlı minikleri fuar boyunca içeriği dolu eğitici ve öğretici programlar bekliyor. “Yetim” konulu sunum ve kısa film gösteriminin yapılacağı etkinlikte, “Savaşın Çocukları” adlı belgesel çocuklar tarafından izlenecek. İç savaşlar yaşayan, toprakları işgal altında olan, zulüm gören coğrafyada yaşayan Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Afrika’dan katılacak çocuklar “Çocuk Olmak Hakkım” konulu panelde yaşadıkları sıkıntıları paylaşacak.

“Mazlum coğrafyalardaki çocukların acılarına dikkat çekmek istiyoruz”

Çocukları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla 16 yayın evinin yer aldığı özel bir fuar düzenlediklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu kitap fuarında 8 yaşına kadar olan çocuklarımız için yazılmış hemen hemen bütün kitaplar bulunuyor. Bu fuarda çocuklarımızın dikkatini çekme açısından, hem çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırma açısından, hem de mazlum coğrafyalardaki çocukların acılarını paylaşmak adına düzenliyoruz. Dünyada nerede bir zulüm varsa, nerede bir yoksulluk varsa, bunun içerisinde maalesef önce çocuklar sonra anneleri görüyoruz ve her zaman onların ağladıklarını görüyoruz. Burada bu acılara dikkat çekmek istiyoruz. Bu fuar kapsamında aynı zamanda mazlum coğrafyalardan Suriye, Filistin gibi ülkelerden gelen çocuklarımız paneller düzenleyerek, yaşamış olduklarını paylaşacaklar” dedi.

Minikler kumbaradaki paralarıyla kitap aldılar

Kitap fuarından kardeşi için ve kendi için alışveriş yapacağını söyleyen Alihan Bakır, “Kitaplar insanların en önemli kaynağıdır. İlkokula giden kardeşim bana sürekli olarak ’ağabey bana da kitap al’ diyor. Ben de bu kitabı ona aldım. Ben aileme ’bana para verin kitap alacağım’ dedim ve birazcık tartıştık. Ben de kumbaramda biriktirdiğim parayla geldim. İşte parayı biriktirdim, sonunda şükrettim aldım” diye konuştu.

Kumbaradaki parasıyla kitap alan Zeynep Sude ise, “Arkadaşlarımızla beraber kitap almaya geldik. Biz çok fazla kitap beğenen biri değiliz. Buradan bunları aldık, şimdi de fiyatını ödeyip gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Kumbarada para biriktirmek için çok uğraştığını söyleyen Yağmur Sena ise, “Ben parayı biriktirmek için çok çaba sarf ettim. Babam ve dedemden her gün kitap almak için para istedim. Hocalarımız bize son kuruşunuza kadar kitap alın dediler” şeklinde konuştu.

Çocuklar yapılmasını istediklerini yazarak dilek kutusuna attı

Bağcılar Belediyesi, 15-20 Kasım arasında kutlanacak olan Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında, çocukların istek ve arzularını yerine getirmek için kitap fuarına dilek kutusu koydu. Minikler evlerinin yakınlarında yapılmasını istedikleri birbirinden değişik aktiviteleri, kağıtlara yazarak kutuya attı. Modelist olmak istediğini söyleyen Meryem Baskın, “Ben modelistliği çok seviyorum, ama yakın olmadığı için gidemiyorum. Ben modelistlik için ve yüzme için kurslar istedim” dedi.

Muhittin Emre Yerlitaş ise, “Burada biz istediğimiz şeyleri yazıyoruz. Burada düşüncelerimizi yazıp kutuya atıyoruz. Ben burada ailemin ve kendimin mutlu olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çocuk Kitap Fuarı’nın resmi açılışı Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle yapıldı. Açılışta daha sonra, Bilgi Evleri, Suriye Okulları, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Yeryüzü Çocukları ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı. Ardından Başkan Çağırıcı miniklerle birlikte sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA