Mersin'de 'Normal Doğum' Eğitimi

İçel Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 'Sağlıklı nesiller i̇çin normal doğum' eğitimi düzenlendi.

Mersin'de 'Normal Doğum' Eğitimi
İçel Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, birliğe bağlı sağlık tesislerinde görevli ebelere normal doğumun önemi ve normal doğumun yaygınlaştırılması amacıyla eğitim verildi.

İçel Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde düzenlenen eğitim, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, ebelik mesleğinin önemi ve normal doğum eylemi konu başlıkları altında yapıldı.

Planlanan eğitimin ilk aşaması 100 kişilik katılımcı ile 11-15 Ekim tarihlerinde, ikinci aşaması 50 kişilik katılımcı ile 7-11 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

Eğitimin üçüncü aşaması olan uygulamalı saha doğumhane eğitimi ise 16 Kasım'da başlayarak, 3 periyotta gerçekleştirildi.

İçel Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, yaptığı açıklamada, eğitime 150 kişinin katıldığını belirtti.

Hedeflerinin normal doğuma teşvik etmek olduğunu aktaran Çamsarı, şunları söyledi:

'Sağlık Bakanlığımızın normal doğum eylemine teşvik, sağlık hizmetlerinin daha kaliteli sunumu ve anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Birliğimize bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve bağlı diğer sağlık tesislerinde görevli ebelere normal doğumun yaygınlaştırılması, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, sahada gebe eğitimlerinin standardize edilmesi için Sağlık Bakanlığımızın geliştirdiği güncel politikaları kapsayan ve planlayıp gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin 150 katılımcıya faydalı olacağına inanıyorum.'

Konuşmanın ardından Çamsarı, eğitimciler Yrd. Doç. Gözde Gökçe İspir'e, Uzman Ebe Sevilay Özbir'e, Uzman Ebe Şirin Çelikkanat'a, Ebe Ayşe Şenoğlu'na ve Doç. Dr. Fatma Deniz'e teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: AA