Mersin'de Kasım'da Yazdan Kalma Günler Yaşanıyor

Türkiye’nin birçok bölgesinde soğuk havayla birlikte kar ve yağmur etkisini gösterirken, İçel’de yazdan kalma günler yaşanıyor. Güneşli havayı fırsata çeviren vatandaşlar, sahil kesiminde güneşin keyfini çıkartıyor.

Mersin'de Kasım'da Yazdan Kalma Günler Yaşanıyor
Akdeniz’in inci kenti olan İçel’de Kasım ayının ortasına gelinmesine rağmen havanın güneşli ve sıcak olması vatandaşları sevindiriyor. Hava sıcaklığının nemle beraber 30 dereceleri bulmasını fırsat bilen vatandaşlar doyasıya güneşin tadını çıkartıyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde soğuk havayla birlikte kar ve yağmur etkisini gösterirken, İçel’de güneşin keyfini çıkartmak isteyen vatandaşlar Atatürk Parkı’na akın etti. Kimi vatandaş çocuklarıyla parkta oynarken, kimi vatandaşlar ise banklarda ve çimde güneşlendi. Bazı vatandaşlar ise yürüyüş yaparak güneşli havanın keyfini çıkardı. Havanın güzel olması balık tutkunları için de fırsat oldu. Kimi vatandaş oltalarıyla Atatürk Parkı sahilinde balık tutmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sahilde çocuğuyla gezen Hüseyin Kaya isimli vatandaş, bu mevsimde böyle güneşi bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Hava çok güzel. Ne sıcak ne soğuk. Tam bahar havası yaşanıyor. Ben de çocuğumla sahile geldim. Kış öncesi son güneşli günlerimiz. Biz de bunu değerlendirmek için buraya geldik" diye konuştu.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, güneşli havanın hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.
Kaynak: İHA