Mamaklı Eğitimci Ve Öğretmenlere Atık Pil Eğitimi

Mamak Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde öğretmenlere yönelik atık pil semineri düzenlendi.

Mamaklı Eğitimci Ve Öğretmenlere Atık Pil Eğitimi
Çevre açısından son derece zararlı bileşenler içeren atık piller konusunda TAP ile işbirliği yapan Mamak Belediyesi, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde Mamak’taki okullarda öğrencilere verilecek atık pil seminerleri öncesinde TAP ve Mamak Belediyesi öğretmenlere atık pil semineri verdi. Mamak Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Mamak’ta bulunan anaokulu, ilköğretim ve liselerden öğretmen ve müdür yardımcıları katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren seminerde Mamaklı eğitimcilere atık pil toplama, öğrencilere yönelik motivasyon çalışmaları, atık pillerin çevreye verdiği zararlar, pil toplama organizasyonları hakkında bilgi verildi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Gelişigüzel, bilinçsizce çöpe atılan bir pil tonlarca toprağı zehirliyor ve bu kirlilik maalesef toprakta yıllarca devam ediyor. Dolayısıyla atık pillerin doğru kişiler ve yetkilendirilmiş kurumlarca toplanması ve en doğru şekilde bertaraf edilmesi son derece önemli. Mamak’ta TAP ile birlikte çeşitli etkinlikler yaparak atık piller konusunda başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz” dedi.

Mamaklı öğrencilerin atık pil toplama konusunda çok bilinçli olduğunu söyleyen TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür ise, seminerlerle birlikte bu bilinci daha da artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA