Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Semt Konaklarını Ziyaret Etti

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’daki semt konaklarını ziyaret ederek, kursa katılan kadınlar ile özel eğitim gerektiren çocuklarla bir araya geldi.

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Semt Konaklarını Ziyaret Etti
Kadınların hem sosyal hem de çalışma hayatında daha etkin olması için önemli projeleri hayata geçiren Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’daki semt konaklarını, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliğin düzenlendiği bir kültür merkezi haline dönüştürdü.

Milli ve manevi değerlerimizin farkındalığını oluşturmak amacıyla hizmet veren semt konaklarını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bayan ve çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, kursiyerlerin hayırlı duasını aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Belediyemiz tarafından Beyazşehir, Kayabaşı, Ziya Gökalp, Mimarsinan, Mevlana, Boztepe ve Yeni Mahalle’de hizmet vermekte olan semt konaklarımızda açtığımız kurslar sayesinde kursiyerler, yıl boyunca hem eğlenerek öğreniyor hem de sosyalleşerek keyifli zaman geçiriyorlar.” diye konuştu.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatların nesilden nesile aktarılması için semt konakların önemli bir rolü üstlendiğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “Unutulmaya yüz tutan el sanatlarının da gün yüzüne çıkarıyoruz. El emeği, göz nuru işler geleneklerimizin devamı açısından çok önem veriyoruz. Kadınlarımız burada bu kültürü yaşatıyor. Semt konaklarımızın sayesinde kadınlar öğrendikleriyle aile bütçesine hem de ülke ve Kayseri ekonomisine katkıda bulunuyorlar.”

Başkan Çolakbayrakdar, ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ için sosyal ve kültürel çalışmaları artırarak devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kursiyerler ise; “Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a çok teşekkür ediyoruz. Açmış olduğu bu kurslar sayesinde, bizler hem sosyalleşerek arkadaşlıklar kuruyoruz hem de ürettiğimiz ürünlerle aile bütçesine ve Kayseri ekonomisine katkı sağlıyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA