Kırklareli'nden Kısa Kısa

Çevre düzenleme çalışması.

Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi (LYMBA) çevre düzenlemesi çalışması tamamlandı.

Belediye Başkanı Emin Halebak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Motosiklet ve Bisiklet Akademisindeki çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Akademinin vatandaşların bisiklet ve motosiklet kullanımını teşvik edecek önemli bir proje olduğunu belirten Halebak, bu proje ile daha temiz ve bilinçli ulaşım araç kullanımının artacağını kaydetti.

Akademi içerisinde yaklaşık 10 bin metrekarelik iki park alanı, eğitim alanları, motor ve bisiklet yolları, kafeterya, soyunma odaları ve duşların bulunduğunu aktaran Halebak, öte yandan 4 bin metrekarelik alanın çimlendirilerek, 54 bin bitki, 6 bin 220 çalı, 55 ağaç dikildiğini ifade etti.

- Vergi borcu yapılandırması

Lüleburgaz Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver, vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresinin uzatıldığını bildirdi.

Üver, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, vergi borcunu yapılandırmalarının 25 Kasım'da sona ereceğini söyledi.

Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların son başvuru tarihine kadar Vergi Dairesine müracaat etmesi gerektiğini ifade eden Üver, peşin ödemelerde ise katsayı uygulaması olmayacağını ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarında yüzde 50 indirim yapılacağını kaydetti.

Üver, kanunun KDV, ÖTV, MTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi borçları ve trafik cezalarını da kapsadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA