Karesili Kadınlar Kosova'da Eğitmen Oldu

Balıkesir'in merkez Karesi ilçe belediyesi el sanatları öğretmenleri, Kosova'nın Gjakova şehrinde açılan kurstaki kadınlara ipek halı dokuma ve tel kırma eğitimi verdi.

Balıkesir'in merkez Karesi ilçe belediyesi bünyesindeki geleneksel Türk el sanatları öğretmenleri, Kosova'nın Gjakova şehrindeki kadınlara ipek halı dokuma ve tel kırma kursu verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gjakova Priştine Yunus Emre Enstitüsünce başlatılan ipek halı dokuma ve tel kırma kursunun açılışına katılan Karesili eğitmenler, kadınlara eğitim hizmetinde bulundu.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, Karesi ve Karabük belediyelerine katkılarından dolayı teşekkür ederek, şunları ifade etti:

'Bugün burada iki halk arasındaki ilişkileri çok daha pekiştirecek çok önemli bir etkinliği başlatıyoruz, sizler bu halıları dokurken atacağınız her ilmekle iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştireceksiniz. Drenaslı kadınlarımız da bir meslek sahibi olacak. Bundan sonra da sizlerle omuz omuza olmaya devam edeceğiz.'

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker de 'İnşallah bu kursumuz Türkiye-Kosova ilişkilerinin çok daha ileriye gitmesine vesile olur. Bu kursun düzenlememizde emeği geçen proje ortaklarımıza, Karabük ve Karesi belediyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra başka faaliyetlerde de birlikte oluruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Priştine Büyükelçisi Kılıç, Türk temsil heyet başkanı Albay Cem Şen, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ülker, açılış kurdelesini kesti.
Kaynak: AA