İTSO Yönetiminden İnegöl Müftüsü Güzel'e Ziyaret

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce göreve başlayan İnegöl Müftü Kâzım Güzel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İTSO Yönetiminden İnegöl Müftüsü Güzel'e Ziyaret
Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve oda yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, vatandaşların dinî vecibelerini yerine getirmeleri için çalışan ve halkı aydınlatan din adamlarının toplumda çok önemli bir role sahip olduklarını söyledi.

Metin Anıl, din eğitimi konusunda örnek işlere imza atan İnegöl Müftülüğü’nün imkanları dahilinde destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Müftü Kazım Güzel de, İnegöl’ün Türkiye’deki çoğu ilden daha fazla nüfusa sahip olduğunu ve güçlü bir ekonomisi olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan dinî konularda doğru bilgi almak için müftülük ve din adamlarına danışmalarını isteyen Kazım Güzel, "Din toplum için hassas bir konudur. Maalesef ehliyetsiz bazı kişi ve kurumlar vatandaşlarımızın dinî meselelerde yanlış bilgilendirmektedir. Halkımızdan doğru bilgiye ulaşmak için Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında görev yapan din adamlarına başvurmalarını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA