İkram Çeşmesi Vatandaşları Sevindiriyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hastane önünde kurulan İkram Çeşmesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

İkram Çeşmesi Vatandaşları Sevindiriyor
Yeni Devlet Hastanesi Poliklinikler önüne kurulan İkram Çeşmesinde hasta ve hasta yakınları başta olmak üzere hastane personeline sabah saat 07.00’den itibaren bin kişilik sıcak çorba ikramı yapılıyor. Otomatik karıştırıcı ile belirli aralıklarla karıştırılan çorba, otomatik ısı ölçeriyle her an sıcaklık denetleniyor ve aynı sıcaklıkta vatandaşlara ikram ediliyor.

2015 Yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan İkram Çeşmesinde bugüne kadar 270 bin 25 vatandaşa sıcak çorba ikramında bulunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeni Devlet Hastanesi Poliklinikler önünde hizmet veren İkram Çeşmemiz de günlük 1000 kase sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Bu hizmetimiz sosyal belediyeciliğin bir gerekliliğidir. Sabah hastaneye gelen, birçok sıkıntısı olan, derdi olan, refakatçi olan vatandaşlarımızı sıcak çorba ikramıyla karşılıyoruz. 9 ay boyunca bu ikramlar devam ediyor. Burada emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza ve bu hizmetimizin halkımıza ulaşmasında büyük destek verip bizimle birlikte aynı duyarlılık ve hassasiyeti gösteren hastane yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Polat “İkramın en doğru noktası hasta ve hasta yakınlarına yapılan ikramdır. Çünkü hastaneye gelen hemşehrilerimizin maddiyatın çok ötesinde ayrı sıkıntıları ve dertleri var. Onlar yemek yemeyi düşünecek bir durumda değildir. Çünkü tek düşünceleri, tek dertleri hastalarıdır. Bizlerde sabahları hasta yakını kardeşlerimize hastaneye gelirken karınca kararınca bir tas çorba nasıl ikram edebiliriz algısıyla hareket ederek, bu projeyi sürdürmekteyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA