Gelin İle Görümce İnşaata Tuğla Taşıyor

Trabzon'da 44 yaşındaki Senem Turan ile 55 yaşındaki görümcesi Emriye Güdü, inşaat alanına tuğla taşıyarak evlerinin geçimine katkı sağlıyor Sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkarak çalışacakları alana giden gelin ile görümce, kamyonlardaki tuğlaları boşaltıyor Güdü: '27 yıldır yaptığım bu işten çok memnunum. İşimi seviyorum. Alıştık artık zor gelmiyor'

DUYGU AVUNDUK - Trabzon'da inşaat alanlarına tuğla taşıyan gelin ile görümce, bu sayede evlerinin geçimine katkıda bulunuyor.

Beşikdüzü ilçesinde oturan 44 yaşındaki Senem Turan ile 55 yaşındaki görümcesi Emriye Güdü, inşaat firmalarıyla iletişim kurarak, sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkıyor. Çalışacakları inşaat alanına gelen gelin ile görümce, tır ya da kamyonlarla taşınan tuğlaları buraya boşaltıyor.

Güdü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce köylere gidip odun ve kömür taşıyarak geçimini sağladığını söyledi.

Aradan geçen sürede inşaat firmalarında tuğla taşıyıp evinin geçimine katkı sağlamaya başladığını ifade eden Güdü, şöyle konuştu:

'Bayiler bir gün öncesinden bana ulaşıyor. Ertesi gün için plan yapıyoruz. Erkek işi ama artık kadınlar da bu tür işler yapıyor. İki kişi bir kamyonu 2,5-3 saatte boşaltıyoruz. Arabadaki tuğlaya göre saat de değişiyor. Bu işte çalışarak ev sahibi oldum, çocuklarımı okuttum, askere gönderdim, evlendirdim. Çocuklarıma yardım ettim, onlar da ev aldı. Allah'a çok şükür.'

Kış aylarında işlerinin daha az olduğunu belirten Güdü, yazın ise günde 2 araba tuğla boşalttıklarını vurguladı.

'Karadeniz kadını çalışıp ekmeğini taştan çıkarıyor. Kadın yeter ki cesaretli, istekli olsun, her işi yapar. Çevreden görenlerin bazıları 'Kadın bu işi yapar mı, zor değil mi?' derken kimisi de 'Aferin, elinize sağlık' diyor.' ifadelerini kullanan Güdü, '27 yıldır yaptığım bu işten çok memnunum. İşimi seviyorum. Alıştık artık zor gelmiyor.' dedi.

- Tuğla taşıyıp çocuklarını okutuyor

Turan ise 5 yıl önce trafik kazası sonucu eşini kaybettiğini belirtti.

İpotekli evini kurtarmak ve geçimini sağlamak amacıyla görümcesinin tavsiyesiyle tuğla taşımaya başladığını anlatan Turan, kazandığı parayla 6 çocuğunun eğitim masraflarını da karşılamaya çalıştığını söyledi.

Turan, 'Çocuklarımı okutmak için her şeye katlanıyorum. Onların okuyup meslek sahibi olmasını çok istiyorum. O yüzden sabahın erken saatlerinde kalkıp çalışmak için yola düşüyorum.' diye konuştu.

İşlerini severek yaptıklarını vurgulayan Turan, bu işte çalıştıklarını gören bazı kişilerin kendilerini takdir ettiğini kaydetti. Turan, 'Geçtiğimiz günlerde ablamla Akçaabat ilçesine tuğla taşımaya gittik. Orada bizi görenler, çalışmamızı takdir ederek eşlerini aradı. Fotoğraflarımızı çekip 'Akşam eve geldiğimde sana onların çalışmalarını göstereceğim' dediler.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA