Gaziantep'teki Kıraathane Saldırısına Vatandaşlardan Tepki

Gaziantep’te kıraathaneye düzenlenen bombalı saldırıya vatandaşlar tepki gösterdi.

Gaziantep'teki Kıraathane Saldırısına Vatandaşlardan Tepki
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Magosa Caddesi üzerinde bulunan kıraathaneye, motosikletli bir şahıs tarafından içinde patlayıcı bulunan bir poşet atılmıştı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken mahalledeki vatandaşlar olayın sabahında duruma tepki göstererek korktuklarını belirtti.

Kıraathane sahibi Mehmet Doğan, dün akşam saat 22.20 sıralarında bir motosikletli tarafından çöp konteynerine beyaz poşet içerisinde patlayıcı madde atılıp şahsın kayıplara karıştığını söyledi.

Doğan, ”Patlama anında çok korktuk. Daha sonra polisi aradık ve ekipler buraya geldi. Polis ekipleri yaptığı incelemelerin ardından bizlere kıraathanelerin kapatılması gerektiğini söyledi.

Patlama anında Suriyeli ve Türk vatandaşlar evlerinden çıkarak sokağa döküldüler. Daha sonra sokakta giriş ve çıkışlar yasaklandı. Çok şükür herhangi bir yaralı veya can kaybı olmadı” dedi.

Başka bir kıraathane sahibi Mustafa Güneş de olay sonrası korktuklarını söyleyerek, "Gece kıraathane önünde oturduğumuz yerde motosikletli biri karşıdan geldi. Biz önce misafir sandık. Elinde beyaz poşet vardı. Daha sonra poşeti kaldırdı. Çöp konteynerinin içine atar atmaz olay yerinden uzaklaştı. O sıra biz de kıraathaneyi boşalttık. İster istemez çok korktuk. Çünkü can güvenliğimiz yok. Nerede neyi nasıl yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA