Ganoslar Sonbahar Güzellikleriyle Ziyaretçilerini Bekliyor

Sonbaharın gelmesiyle göz kamaştırıcı güzelliklere ev sahipliği yapan 'Ganoslar Yolu' parkuru, fotoğraf ve doğa tutkunlarını bekliyor Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İnal:'İlimiz sadece denizi ve yeşiliyle değil sonbaharın sarısı, kırmızısı, kahverengisi ile de 4 mevsimin güzelliklerini ortaya sunan bir bölgemiz. Bu konuda özellikle foto safari tutkunlarını Ganoslar Yolu parkuruna bekliyoruz'

Tekirdağ'da, kente adını veren 'Tekir' dağının en yüksek kesimi olan Ganos Dağı'ndaki 'Ganoslar Yolu' parkuru, sonbaharın gelmesiyle göz kamaştırıcı manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Fotosafari tutkunlarının, doğa severlerin özellikle hafta sonu vazgeçilmez rotalarından olan Ganoslar, kahverengi ve kırmızının her tonunu ziyaretçilerine cömertçe sunuyor.

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gökay İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın doğa, spor, turizm alanlarını ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Tekirdağ'ın her mevsim farklı doğa güzelliklerinin yaşandığı bir bölge olduğunu ifade eden İnal, kurum olarak bu konuda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Tekirdağ'da özellikle tabiat turizmi master planları hazırladıklarını belirten İnal, 'Bu planlar çerçevesinde bütün kurum ve kuruluşlar ile ortaklaşa çalışıyoruz. Bu çalışmalar ile ilimizdeki doğa turizmini canlandırmak ve harekete geçirmek istiyoruz. Özellikle Trakya Kalkınma Ajansı, Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.

- 'Foto safari tutkunlarını Ganoslar'a bekliyoruz'

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi ile Şarköy ilçeleri arasında Ganos silsilesi içerisinde bulunan bölgeyi tabiat parkuru olarak tescil ettiklerini bildiren İnal, şunları kaydetti:

'Yürüyüş parkurlarını doğa turizmine katkı sağlaması için tabiat ile buluşturduk. İlimiz sadece denizi ve yeşili ile değil sonbaharın sarısı, kırmızısı, kahverengisi ile de 4 mevsimin güzelliklerini ortaya sunan bir bölgemiz. Bu konuda özellikle foto safari tutkunlarını Ganoslar Yolu parkuruna bekliyoruz.

Bu tabiat parkurları içerisinde çocuk oyunu alanları, günübirlik konaklama alanları oluşturduk. Gerek yürüyüş için, gerek foto safari için, gerek piknik yapmak için geldiklerinde bu bölgemizde bu imkanları rahatlıkla bulabilecek. Manzara ve renk cümbüşü ile buraya yürüyüş düzenlemek isteyen dernek ve foto safari için gelecekler için güzel bir bölge.'
Kaynak: AA