Fransa'da Le Pen Seçim Kampanyasını Tanıttı

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) Lideri Le Pen, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını tanıttı Kampanyada, Le Pen'in seçim sloganı 'Marine Cumhurbaşkanı' belirlenirken seçim logosu olarak mavi gül tercih edildi.

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) Lideri Marine Le Pen, 2017 cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık kampanyasını tanıttı.

Başkent Paris'te, Elysee Sarayı'na 2 kilometre mesafede açtığı seçim ofisinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Le Pen, seçim logosu ve sloganına ilişkin tanıtım yaptı.

Le Pen, seçim kampanyasının sloganını 'Marine Cumhurbaşkanı' olarak belirlediklerini, Marine isminin Fransa'yı da temsil etmesi nedeniyle özel bir anlama sahip olduğunu, logo olarak da mavi gül seçtiklerini söyledi.

Kampanyasında mavi rengi ağırlıklı kullanan Le Pen, rengin Fransa'yı temsil ettiğine de vurgu yaparak artık Fransız halkının elit siyasetçilerin pençesinden kurtularak özgür bir seçim yapması gerektiğini savundu.

Le Pen, Fransızca mola yeri anlamına gelen 'Escale' isimli kampanya merkezinin Elysee Sarayı'na yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olduğuna vurgu yaparak 'Seçimlerin ikinci turundan sonra buradan çıkıp Elysee'ye yürüyerek gideceğiz.' dedi.

FN Genel Sekreteri Nicolas Bay, kendileri için ABD seçim sonuçlarının oldukça memnun edici olduğunu söyledi.

Bay, 'ABD halkı kendilerine dayatılan elit ve düzenin siyasetçilerini değil sistem dışı birini seçerek özgürlüğe yürüdü.' ifadelerini kullandı. Trump'ın zaferinin Fransa'daki seçmeni de 'sistem dışı' bir adayı seçmeye teşvik edebileceğini dile getiren Bay, artık Fransızların denenmiş ve başarısız olmuş adayları tekrar denemeyeceklerine inandıklarını söyledi.

Kaynak: AA