Ford, Yeni Modelleriyle Bursa Otoshow'da

Ford, yeni modellerini Bursa 9. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı'nda (Bursa Otoshow 2016) tüketicilerin beğenisine sundu.

Ford'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Arkas, Otokoç, Sönmez Koç ve Şentürkler bayileriyle fuara katılan Ford, burada, Mustang, SUV ailesinin en büyük modeli Edge, yeni sportif modeli Focus ST-Line, pick-up segmentindeki Yeni Ranger'ın yanı sıra Ford Mondeo ve Kuga modellerini sergiliyor.

Ford Mustang'in kendine özgü tasarım detayları arasında, alçak ve geniş tavan, dik eğimli ön ve yan camlar, üç boyutlu, üç çizgi halindeki stoplar, kaslı gövde dizaynı, köpekbalığı burnu şeklindeki gövde ve ön ızgara üzerinde bulunan eşsiz Mustang logosu yer alıyor.

Ford Mustang, Fastback ve Convertible olmak üzere, 2 farklı gövde tipiyle 2.3 lt Ecoboost 317 PS ve 5 lt V8 421 PS motor seçenekleriyle manuel ve otomatik şanzımanla sunuluyor. Avrupa'da satılan seri üretim Ford modelleri arasında gelmiş geçmiş en hızlı model unvanına sahip olan Ford Mustang V8 0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlarken, Ford Mustang 2.3 EcoBoost, 0’dan 100 km/s hıza 5,8 saniyede ulaşıyor.

Geniş ve modern bir iç mekana sahip olan yeni Ford Edge ise açılabilir panaromik cam tavanı, yüksek kaliteli ve özenli işçiliği ve ergonomik iç mekanıyla göz alıcı bir duruşa sahip. Yeni Ford Edge, ileri teknolojileriyle sınıfının standartlarını yeniden belirliyor. İç mekanda gürültüyü yok ederek sürüşe maksimum seviyede odaklanmayı sağlayan Aktif Gürültü Kontrol Sistemi, aracın hızına göre direksiyon çevirme oranını ayarlayan ve park manevrası gibi düşük hızlarda daha az efor harcanmasını sağlayan Sürüşe Duyarlı Direksiyon Sistemi ve aracın önüne çıkabilecek insan ve büyük nesneleri algılayıp, tepki verilmediğinde ise otomatik olarak fren yapan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi teknolojileriyle yeni Ford Edge, konforlu ve güvenli yolculuğun tanımını yeniden yapıyor.

Yeni Ford Edge'de, çift turbo destekli gelişmiş 2.0 litre TDCi motor, yüksek performans sağlarken düşük yakıt tüketim ve emisyon değerleriyle fark yaratıyor. 210 PS'lik motora 450 Nm'lik bir tork değeri eşlik ediyor. Güçlü performans verilerine rağmen yeni Ford Edge'nin ortalama yakıt tüketimi 5.8lt/100 km ve CO2 emisyon değeri 149 g/km düzeyinde kalıyor.

2015 yılında Avrupa'nın en çok satan pick-up modeli olan Ford Ranger da Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alarak Yeni Ford Ranger segmentinin en güvenli aracı olarak öne çıkıyor.Ford SYNC2, Renkli Dokunmatik Ekran, Geri Görüş Kamerası, Çift Ekranlı Renkli ve Fonksiyonel TFT Gösterge Paneli gibi Premium araçlarda sunulan ileri teknolojileri bünyesinde toplayan Yeni Ford Ranger, üstün sürüş konforunu başarılı 4x4 çekiş sistemiyle birleştiriyor.

Ford Focus, dış tasarımda ST-Line'a özel ön ve arka tampon tasarımı, ST-Line marşpiyeler, ST-Line dış logolar, 17 inç Metalik Gri alüminyum alaşım jantları, gündüz yanan LED farları, ön sis farları, karartılmış arka camları, iç mekanda ise spor koltuklarıyla çekici bir görünüme sahip. Siyah tavan döşemesi içerideki ambiyansı değiştirirken ST-Line'a özel tasarlanmış vites kolu ve direksiyonu aracın dinamizmini yansıtıyor.

5 kapılı Focus ST-Line iç donanımında ise dokunmatik renkli ekran, Ford SYNC2, anahtarsız çalıştırma, geri görüş kamerası ve direksiyondan vites değiştirme, sürücü ve yolcu yan hava yastıklarıyla sunuluyor.Focus ST-Line'da, 125 PS güç ve 159 Nm tork üreten 1.6-litre TIVCT motor, manuel şanzıman kombinasyonuyla, 125 PS güç ve 170 Nm tork üreten 1.0-litre Ecoboost motor ve 120 PS güç ve 300Nm tork üreten 1.5 L dizel motor ise otomatik şanzımanla pazara sunuluyor. 1.6-litre TIVCT versiyonu 5.9 lt / 100 km ve 1.0-litre Ecoboost motor 5 lt / 100 km ortalama yakıt tüketimine sahipken bu değer 1.5-litre Dizel motor seçeneğinde 3,8 lt / 100 km.

Kaynak: AA