'Dağ 2' Filminin Oyuncuları Ankara'da

Özel Kuvvetlerin katıldığı sınır ötesi bir operasyonu konu alan ve sinemalarda iki hafta önce gösterime giren 'Dağ 2' filminin oyuncuları, Başkent'teki bir sinemada vatandaşlarla birlikte filmi izledi.

Özel Kuvvetlerin katıldığı sınır ötesi bir operasyonu konu alan ve sinemalarda iki hafta önce gösterime giren 'Dağ 2' filminin oyuncuları, Başkent'teki bir sinemada vatandaşlarla birlikte filmi izledi.

Filmin oyuncularından Ufuk Bayraktar, Ahu Türkpençe, Ahmet Pınar ve Murat Serezli bir sinemada filmin saat 18.00'deki gösterimine katıldı.

Filmin oyuncuları çiçeklerle karşılanırken, yoğun ilgi gösteren bazı vatandaşlar oyuncularla fotoğraf çektirdi.

Oyunculardan Ufuk Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin çok güzel bir başarı elde ettiğini ve bu başarının artarak devam ettiğini belirtti.

Bayraktar, 'Bu topraklarda yaşayan herkes filmi sahiplendi. İçinde bir parça millet, vatan sevgisi olan herkesi etkileyen bir film oldu. Seyircinin yaklaşımı, reaksiyonu da çok güzel. 'Filmin 3. serisini de yapmalıyız, bunun bir tık daha üstüne çıkmalıyız'ın şevkini bize aşılıyorlar. Türkiye'nin her köşesindeki insanımız bunu sahiplendi.' dedi.

Filmde rol alan gerçek askerlerden daha sonra şehit olanların bulunduğunu hatırlatan Bayraktar, 'Mekanları cennet olsun, onları doğuran ana babalardan Allah razı olsun.' diye konuştu.

Bayraktar, bordo berelilerin yaşadıkları zorlukları; askeri ekipmanların gerçekliğiyle, bütün zorluklarıyla çekim süresince yaşadıklarını söyledi.

Ahu Türkpençe de filmin çekim sürecinin zor olduğunu ifade ederek, 'Ama ekip olarak altından kalkmaya çalıştık, izleyicilerin tepkisi de çok güzel. Mümkün olduğunca askerimizin ne yaşadığını, hani ufacık bile olsa anlatmaya çalıştık. Bir parça bile anlatabildiysek ne mutlu bize.' şeklinde konuştu.

Türkpençe, vatandaşların ilgisinin, beklediklerinin çok üstünde olduğunu bildirdi.

- '370 salonda tüm Türkiye'de perdelerdeyiz'

Murat Serezli de filme olan ilginin yoğunluğundan çok memnun olduklarını belirtti.

Filmin gişesinin ilk haftaya göre ikinci hafta sonunda yüzde 40 artış gösterdiğine işaret eden Serezli, 'Biz de salon sayısını artırdık. 370 salonda tüm Türkiye'de perdelerdeyiz.' ifadelerini kullandı.

Serezli, filmde rol alan askerlerden Yunus Emre Uçar'ın şehit olmasından büyük üzüntü duyduklarını, Uçar'ın rüyasına bile girdiğini kaydetti.

Serezli, 'Hepimizin temennisi en kısa zamanda bu terör olaylarının bitmesi.' şeklinde konuştu.

Filmin hikayesinin Türk insanının gerçeğini yansıttığını bu nedenle böyle bir ilginin olacağını beklediklerini dile getiren filmin oyuncularından Ahmet Pınar da 'Beklediğimiz ilginin fazlası geldi, biz burada bu topraklarda yaşayan insanların kahramanlıklarından bahsettik. Ordumuzun görülmeyen kısmını biraz göstermeye çalıştık.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA