ÇEDAŞ, Üniversite Öğrencilerine Kariyer İmkanı Sunacak

Çamlıbel Elektirik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitim gören son sınıf öğrencilerine ve yeni mezunlara kariyer imkanı sunacak.

ÇEDAŞ, Üniversite Öğrencilerine Kariyer İmkanı Sunacak
ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa ve ÇEPESAŞ Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti. Akboğa ve Tekin, Rektör Yıldız’a yeni görevinde başarılar dileyerek, ÇEDAŞ ve ÇEPESAŞ’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşık 55 bin öğrencisi ile Sivas’ın bacasız fabrikası olarak adlandırılan Cumhuriyet Üniversitesi’nin kent için önemli bir değer olduğuna dikkat çeken ÇEDAŞ Genel Müdürü Akboğa, ÇEDAŞ ile üniversite işbirliğine yönelik projelerle ilgili Rektör Yıldız’la görüş alışverişinde bulundu.

ÇEDAŞ’ın, yaptığı yatırımlar ve tesis çalışmaları ile hizmet bölgesine değer kattığını dile getiren Akboğa, diğer yandan ise istihdama yönelik adımlarla bölge ekonomisine katkı sunmayı planladığını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin ÇEDAŞ için potansiyel iş gücü olduğuna vurgu yapan Akboğa, “İnsan kaynakları süreçlerinin etkili bir şekilde uygulandığı şirketimizde, şirketimiz bünyesinde istihdam edilecek personellerin yetenekleri doğrultusunda kendi kariyerlerine yön vermelerini ve şirketimize maksimum derecede katkıda sunmalarını bekliyoruz. Bu kapsamda özellikle teknik personellerimizin eğitimli olmasına özen göstererek şirketimizde kariyer planlamalarına destek oluyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencileri ise bu bakımdan potansiyel iş gücü olarak değerlendiriyoruz. Özellikle elektrik, elektronik mühendisliği son sınıf öğrencileri ve yeni mezunların işbaşı eğitim programları kapsamında şirketimizde çalışmalarına imkan tanıyarak bu program kapsamında işe alınan öğrencileri ÇEDAŞ’ta sürekli istihdam etmek için planlamalar yapıyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bulunan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile AR-GE çalışmalarına yönelik işbirliğine hazır olduklarını dile getiren ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa,"Küreselleşen dünyada enerji kaynaklarının hızlı bir şekilde tüketilmesi ve bunun sonucunda alternatif enerji arayışlarının doğması AR-GE çalışmalarımıza yön veriyor ve bu tür çalışmaları önemsiyoruz. ÇEDAŞ kampüsünde bulunan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından desteklenen Güneş Enerji Santrali (GES) AR-Ge Projesi ile farklı tiplerdeki güneş enerji panellerin verimliliği ile ilgili araştırmalar yapıyoruz. Bu çerçevede Cumhuriyet Üniversitesi’nin hayata geçirmeyi planladığı GES AR-GE projesine de her zaman katkı sunmaya ve destek vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 50 binin üzerinde öğrencisi bulunan Cumhuriyet Üniversitesi’nin bilimsel, kültürel ve sosyal çalışmalar ile seçkin üniversiteler arasında olmayı hedeflediğini söyledi.

Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi’nin kendi enerjisini üretmek için bir Ar-Ge projesi planladığını hatırlatarak, üniversiteye destek sözü veren ÇEDAŞ’a teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde bulunan ve üniversite envanterine kayıtlı trafolar ve aydınlatma direklerinin işletme hakkının ÇEDAŞ’a devri görüşüldü. Trafolar ve aydınlatma direklerinin önümüzdeki haftalarda yapılacak bir protokolle ÇEDAŞ’a devredilmesi kararlaştırıldı.

Yapılacak protokol ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa,"Cumhuriyet Üniversitesi envanterinde bulunan trafolar ve kampüste yer alan yaklaşık bin adet aydınlatma direğinin sürekli faal durumda olması gerekirken personel ve malzeme yetersizliği nedeniyle üniversite için sorun oluşturacak bir yapıya büründüğünü öğrendik. Bu nedenle ÇEDAŞ olarak trafolar ve aydınlatma direklerinin bakım onarım ve işletmesini üstlenmek için üniversitemize bir öneride bulunduk ve bu önerimiz üniversitemiz tarafından kabul edildi. Önümüzdeki haftalarda yapacağımız bir protokolle, ÇEDAŞ olarak öğrencilerimizin eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmesi adına için sürekli enerji temini ile onlara destek olacağız.Ayrıca aydınlatma direklerinde yapacağımız bakım onarım işlemleri ile gece eğitimi gören öğrencilerimize daha aydınlık bir kampüs ortamı oluşturarak bu aydınlık ortamı da sürekli hale getireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA