Büyükşehir Belediyesi, Oturma Gruplarını Ahşap Atölyesinde Üretiyor

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin kentin birçok farklı noktasında yaptığı peyzaj düzenlemelerinde kullanılan bank, masa, kamelya gibi oturma grupları, belediyeye ait fidanlıktaki ahşap atölyesinde üretiliyor.

Büyükşehir Belediyesi, Oturma Gruplarını Ahşap Atölyesinde Üretiyor
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, İçel halkına hizmet götürürken kaynakların verimli ve etkin bir şekilde kullanılmasının amaçlandığı belirtildi. Bu çerçevede, belediyenin, kendi üretimleri olan bank, kamelya, masa gibi ürünler ile hizmet masraflarını en aza indirdiği ifade edilen açıklamada, “Önceki dönemlerde kent içerisinde kullanılacak olan kent mobilyaları üretilmeden ihale yolu ile alınırken İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz döneminde belediye imkanları ile üretilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, fidanlıkta kurulan ahşap üretim atölyesinde bank, masa, kamelya ve korkuluk gibi park ve bahçelerde kullanılan nostaljik ve modern ürünler üretiyor, atölyede aynı zamanda eskimiş ürünlerin de tamiri gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar Tarsus Devlet Parkı’nın yenilenmesinde kullanılan ürünler, Akkum Sahili Engelli Dalış Kulübü kamelyaları, Kushimoto Parkı bank ve korkulukları, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi bank, korkuluk ve kamelyaları, okul ve sağlık ocaklarına bank, kamelya ve korkuluk yapımı gerçekleştirildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yine bu atölyede üretimi yapılan 105 adet bank, mahalle muhtarlarının talebi doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgelere dağıtılmıştı” denildi.
Kaynak: İHA