Bingöl'de PKK'ya Ağır Darbe

Bingöl’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda terör örgütü PKK’ya ait içerisinde çok sayıda mühimmat bulunan 13 sığınak ile 4 mevzi ele geçirildi.

Bingöl'de PKK'ya Ağır Darbe
Bingöl Valiliği, Kığı ilçesinde Konuşlu 2’nci Jandarma Komando Alay Komutanlığı’na bağlı birlikler tarafından Yayladere ilçesi Boğazköy köyü mülki sınırları içerisinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-1 operasyonu icra edildiğini bildirdi.

13 sığınak ile 4 mevki ele geçirildi

Operasyon kapsamında BTÖ mensuplarına ait 13 sığınak ile 4 mevzi bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Sığınaklarda, 1 adet 2,5 kilogramlık tuzaklanmış EYP, 15 kilogram amanyum nitrat, 185 adet 5,56 mm çapında m-16 fişeği, 120 adet 7,62 mm çapında bixi fişeği, 4 adet akü, 1 adet güneş paneli, 19 adet değişik ebatlarda tüp, 2 adet BTÖ kimliği, 10 takım BTÖ kıyafeti, 367 adet değişik ebatlarda pil, 1 adet dürbün, 3 adet uyku tulumu ve çok miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü belirtildi. PKK terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonda ele geçirilen sığınak ve mevzilerle örgütün kış üstlenmesine de büyük darbe vurulduğu belirtildi.

Çözülmeler sürüyor

Her gün bölgede büyük darbe yiyen terör örgütü PKK’da çözülmeler de devam ediyor. Zorda kalan örgüt mensupları fırsat buldukça kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olurken, kaçamayanlar ise düzenlenen operasyonlarda çıkan çatışmalarda öldürülüyor. Terör uzmanları terör örgütü PKK’nın son aylarda büyük darbe yediğini ve kırsaldaki güçlerini her geçen gün kaybettiğini dile getirdi. Uzmanlar, çözüm sürecinden sonra terörle mücadelenin yeni bir boyut kazandığı ve örgüte göz açtırılmadığını ifade etti.

Kırsalda sıkışan terör örgütünün şehirlere inmeye çalıştığını dile getiren terör uzmanları, son aylarda yurt içindeki teröristlere vurulan ağır darbelerle örgüt mensubu sayısının ciddi oranda azaldığını ve kalanların da kaçmak için fırsat kolladığını açıkladı.

Kaynak: İHA