Beyşehir Gölü'nde Kıyı İyileştirme Çalışmaları

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, göl kıyılarının çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan kıyı iyileştirme çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin tamamlanmasının ardından Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün kıyı şeridinin önemli bir turizm merkezi haline geleceğini aktardı.

Gölü cazibe merkezi haline getirebilmek için başlatılan proje kapsamında, İçerişehir Mahallesi ve Soğla mevkisindeki kıyı şeridinde 7 bin 942 metre taş tahkimatı gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

'Projede göl kıyısında 2 bin 793 metrelik bisiklet yolu, 4 bin 233 metrelik yürüyüş yolu yapımı yer alıyor. Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. Gölde uygulamaya konulan kıyı iyileştirme projesi ile gölün her iki tarafında da yer alan yaklaşık 8 kilometrelik kısımda dalga etkilerinin önüne geçilmesi planlanıyor. Yaklaşık 7,5 milyon liralık bir yatırımın ardından hayata geçirilecek olan proje ile yıl içindeki su seviye değişimleri ve dalga etkisiyle oluşabilecek kıyı erozyonunun önüne geçilmesi hedefleniyor. Beyşehir'e en önemli devlet yatırımlarından birisi olan kıyı iyileştirme çalışmasının tamamlanmasının ardından, kıyı şeridimizin diğer kesimlerinde de benzer çalışmaların devam etmesi için Beyşehir Belediyesi olarak girişimlerimiz sürüyor.'

Kaynak: AA