Antalya Çevre İl Müdürlüğü'nden Kızılağaç Sahilinde İnceleme

Antalya Çevre İl Müdürlüğü görevlileri 15 tesis ve yaklaşık 30 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat’ın Kızılağaç sahilinde incelemelerde bulundu.

Antalya Çevre İl Müdürlüğü'nden Kızılağaç Sahilinde İnceleme
Kızılağaç Turizm Yatırımcılar ve İşletmeciler Derneği’nin (KITUYAD) talebi ile Antalya Çevre İl Müdürlüğü görevlileri, Kızılağaç sahilinde incelemelerde bulundu. KITUYAD Başkan Vekili Osman Ergin nezaretinde kıyı şeridinde inceleme ve gözlemlerde bulunan; görevliler, tesislerin önündeki bulunan güneşlenme alanlarının daralması ve kum erozyonu nedeni ile ortaya çıkan kayalıkları yerinde görürken tesislerin bireysel çözümlerini ve iskeleleri de yerinde incelediler.

Ergin, “Bölgemizde ayakta kalmaya çalışan tesislerimizin bir çoğunda; son zamanlarda kıyı erozyonu sebebi müşterilerimizden (kesik nedeni ile yaralanma ve burkulma gibi) şikayet ve reklamasyon almakta olduğumuzu; bu gibi olumsuzlukların da her yıl tesislere verilen uluslar arası ödüllerde karşımıza çıktığı gibi bölge turizmine ve dolayısı ile ülke turizmine negatif olarak yansıdığını üzülerek görmekteyiz. Önceki yıllarda caretta-carettalar sahilimize yumurta bırakmakta ve üreme alanı olarak sahillerimizi kullanmakta idi. Son dönemlerde sahilimizin su ile birleşme noktasında kum örtüsünün kaybolması nedeni ile kayalıkların ortaya çıkmasından dolayı yumurtlama alanları daralmakta ve yok olmaya başlamaktadır. Yaptırmış olduğumuz tetkik ve incelemelerden; çektirmiş olduğumuz su altı ve su üstü fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere; kıyı şeridindeki küçük akıntının önlenmesinin kum erozyonunu engelleyeceğini, yurt içindeki ve yurt dışındaki benzer uygulamalarında tecrübesi ile tespit ettik ve devlet eli ile yapılabilecek işler ya da önlemler konusunda Çevre İl Müdürlüğünden yardım talep ettik” dedi.

Kaynak: İHA