Ahıskalı Türklere Yapılan Zulmü Unutmayacağız!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ahıska Türklerinin vatanlarından sürgün edilişlerinin 72 yılı münasebetiyle TBMM’de bir konuşma yaptı.

Ahıskalı Türklere Yapılan Zulmü Unutmayacağız!
“ Erzurum’un Tortum, Oltu, Olur gibi ilçelerinde mukim olanların büyük çoğunluğu Ahıska Türklerinden oluştuğunun” altını çizen Aydemir, “ Yüreğimizin bir parçası, kanımız, canımız Ahıskalı kardeşlerimizin vatanlarından hazin sürgününün 72’nci yıl dönümündeyiz. Asrın yüz karası bu sürgünün muhatabı Ahıska Türkleri, sürgün esnasında ve sonrasında akıl almaz maddi, manevi işkencelere tabi tutulmalarına rağmen, kahramanca dirençleri sayesinde inançlarından en ufak bir taviz vermeyerek millî kimliklerini ve imanlarını muhafaza etmeyi başarmışlardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Ahıska Türklerinin mücadelelerinin çok mübarek olduğuna vurgu yapan Aydemir, “Bu mücadele, iman ve azmi, kendileri gibi vatanları işgal edilen, sürgüne tabi tutulan tüm mazlum milletleri örnek teşkil eden bir kutlu cihattır. Bu uğurda şehit olanları rahmetle yâd ediyorum.” dedi.

“Doğu Türkistan başta olmak üzere, komünist rejimlerden, emperyalistlerden zulüm görerek şehit olanlara da Fatihalar gönderiyorum ve bir not düşüyorum” diye sözlerine devam eden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir “Ak siyaset bütün mazlum milletlere olduğu gibi Ahıskalılara da sonuna kadar sahip çıkacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu noktadaki tavrı, dünya ölçeğinde yeni bir hat oluşturmuş, artık zalimler kadar mazlumlara sahip olanların da sesi çıkar hale gelmiştir.” notunu düştü.
Kaynak: İHA