ABD'de işler iyice karışıyor

Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck yaptığı açıklamada, Los Angeles Polis Departmanı'nın göçle mücadele konusunda Trump'la iş birliği yapmayacağını söyledi.

ABD'de işler iyice karışıyor
ABD'de işler iyice karışıyor
ABD'deki başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ın göçmenlerin sınırdışı edilmesi konusundaki açıklamalarına yanıt Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck'ten geldi. Beck, LAPD'nin (Los Angeles Polis Departmanı) yasadışı göçmenleri sınırdışı etme tutumunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Beck açıklamasında, 'Farklı bir şey yapma niyetinde değilim. Birinin göçmenlik statüsüne dayanan yasa uygulama faaliyetlerine girmeyeceğiz. Vatan Güvenliği ile sınırdışı çabalarına ilişkin olarak Trump ile birlikte çalışmayacağız. Bu bizim işimiz değil, ne de işimizi yapacağız' ifadelerini kullandı.

TRUMP: YA GÖNDERİRİZ YA DA HAPSE ATARIZ

Amerikan CBS Televizyonu'na demeç veren Trump, 'suç işlemiş, uyuşturucu çetesi ya da suç örgütü üyesi' Kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi gerektiğini belirterek, 'Bu kişileri ya ülkeden göndermeyi başarırız ya da onları hapse atarız' diye konuşmuştu.

ABD'de yaklaşık 11 milyon kaçak göçmenin olduğu tahmin ediliyor. Donald Trump başkanlık kampanyası sırasında, seçilmesi halinde yasa dışı göçle mücadele edeceğini, ülkedeki kaçak göçmenlerin sınır dışı edileceğini, Meksika-ABD sınırına bir duvar ördürmeyi planladığını dile getirmişti.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen eylemde yaklaşık 3 bin kişi, Trump Otelinden ABD Kongresine kadar yürüyerek Cumhuriyetçi Donald Trump'ın başkan seçilmesini protesto etti.

Trump'ın ABD'nin 45. başkanı seçilmesinin ardından New York merkezli başlayan protestolar ülke genelinde devam ediyor.

Washington'da açılışı kısa bir süre önce yapılan Trump Oteli önünde toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 3 bin kadar protestocu, Trump aleyhine sloganlar atarak ABD Kongresine kadar yürüdü.

Kongre önüne gelindiğinde polis, bazı göstericileri göz altına alırken gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.

'HERKESİN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN BURADAYIZ'

Trump karşıtı protestoya katılan göstericilerden lise öğrencisi Stephanie Charles, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trump'ın ırkçı yaklaşımlarının ürkütücü olduğunu belirterek, 'Herkesin haklarını savunmak için burada eylem yapıyoruz.' dedi.

Chris Jones adlı eylemci de seçim sonuçlarından derin endişe duyduğunu vurgulayarak, ülkesinin korkutucu bir yöne doğru gittiğini iddia etti. Başkanlık seçimlerini kazanan Trump'ın siyasi tecrübesinin olmamasına işaret eden Jones, bunun önemli bir handikap olabileceğini bildirdi.

'BUGÜN YAŞANANLAR ABD'Yİ TEMSİL ETMİYOR'


Bir başka genç eylemci ise Trump döneminde aşırı sağcı Klu Klux Klan (KKK) gibi örgütlerin güç kazanmasından endişe ettiğini belirterek, 'KKK bizi temsil etmiyor; bugün yaşananlar ABD'yi temsil etmiyor.' ifadesini kullandı.

8 Kasım Salı günü yapılan 58. başkanlık seçimlerini, Demokrat rakibi Hillary Clinton'ın önünde kazanan Cumhuriyetçi Trump, 20 Ocak 2017 tarihinde yemin ederek görevine resmen başlayacak.

Trump'ın 'sürpriz şekilde' başkanlık seçimlerini kazanmasını protesto etmek isteyen Trump karşıtı gruplar, başta New York olmak üzere Los Angeles ve Chicago gibi büyük kentlerdeki eylemlerine devam ediyor.