6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali Sona Erdi

Festivalde bu yıl 8 ülkeden 130 fotoğraf sanatçısının bin 300'den fazla eseri sergilendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle düzenlenen '6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali'nin kapanış töreni yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Kent Diyalogları' temasıyla düzenlenen festivalde 8 ülkeden 130 fotoğraf sanatçısının bin 300'den fazla eseri sergilendi. Bu kapsamda ayrıca '15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi' izlenime sunuldu.

Etkinlikte, 66 portfolyo değerlendirmesi, 16 fotoğraf gösterisi, 4 usta söyleşisi ve 8 seminer gerçekleştirildi.

Festival temasıyla 'Uluslararası Fotoğraf Yarışması' da düzenlendi. Yarışmaya 56 ülkeden bin 147 fotoğraf tutkunu, binlerce eserle katıldı. Türkiye'nin 69 şehrinden katılım sağlandı.

Festivalin kapanış töreninde konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, etkinliğin artık dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri arasına girebilecek kaliteye ulaştığını, her yıl çıtayı daha yüksek seviyelere çıkardıklarını belirtti.

Küratör Kamil Fırat ise bu yılki festivalde iyi işler yapıldığını, insanların heyecanı ve katılımıyla festivallerin daha yüksek seviyelere çıkacağını ifade etti.

BUFSAD Başkan Yardımcısı Hakkı Arca da festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivale destek veren gönüllülere teşekkür belgelerinin takdim edildiği program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: AA