'2'Nci Meraklı Zihinler Bilim Şenliği' Beyoğlu'nda Başladı

Taksim Meydanı’nda düzenlenen 2’nci Meraklı Zihinler Bilim Şenliği’nde çocuklar icatlarını sergiledi. Uzaya gidecek ilk Türk olan astronot Halil Kayıkçı’nın da katıldığı etkinlikte Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İcat çıkartan çocuklara ihtiyacımız var" dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Meraklı Zihinler Bilim Şenliği başladı.

Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilen şenliğin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, uzaya gidecek ilk Türk olan astronot Halil Kayıkçı ve çocuklar katıldı.

Şenlikte kurulan stantlarda çocuklar icatlarını görücüye çıkardı. Farklı icatlarla ilgili bilgi alan çocuklar, merak ettikleri konuları danıştı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da öğrencilerin stantlarını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"İcat çıkartan çocuklara ihtiyacımız var"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, ülkelerin, toplumların bilimle ilerlediğini belirterek, "Bu işler ilimle, bilimle oluyor. O halde eğer dünyayı değiştirmek istiyorsak artık bu iş bilimle, başka çare yok. İcat çıkartan çocuklara ihtiyacımız var. Keşif yapan meraklı zihinlere ihtiyacımız var. Yavrularımız yeter ki araştırsın" dedi.

Anne ve babalara seslenen Başkan Demircan, "Çocuklara icat çıkartma demeyelim, icat çıkartsınlar. İşin püf noktası bu. İnşallah bol bol icat çıkartan, inovasyon yapan, yenilikler keşfeden ve dünyaya bizi taşıyan gençlikler ülkemizde yetişecek diyorum" şeklinde konuştu.

Astronot Halil Kayıkçı ise çocuklara uzay bilimleri hakkında bilgi verdi. Etkinliği beğendiğini dile getiren Kayıkçı, "Çok fazla stant var. Çocuklar burada astronomiden biyolojiye, matematikten kimyaya çok küçük yaşta bunları görebiliyorlar. Belediyeye teşekkür ediyorum, önemli bir etkinlik. İlkokula gitmeden önceki hayallerimin çoğunu uzaya gitmek oluşturuyordu" dedi.

Kayıkçı uzaya çıkacağı tarihle ilgili, "Önümüzdeki yıl içerisinde olacak, kesin tarih belli değil" diye konuştu.

Kaynak: İHA