11'İnci Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali

Festivalin açılışında, Azerbaycan'dan gelen tiyatro grubu tarafından 'Vatan' adlı oyun sahnelendi.

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali'' başladı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2004 yılında başlattıkları tiyatro festivalinde bir hedef ortaya koyduklarını söyledi. Bu hedefin, 11'incisinden itibaren festivali uluslararası boyuta taşımak olduğunu belirten Yağcı, 'Bilecikimizin plakasıyla eş değer olan 11'incisi olması itibarıyla da önem arz ediyor.' dedi.

Yağcı, Bilecik Tiyatro Festivali'nin 'tiyatronun Altın Portakal'ı' olmasını hedeflediklerini vurguladı.

Organizasyonun 11 yıl önce seyircisiz salonlarda başladığını hatırlatan Yağcı, 'Festivali 11'incisinde uluslararası düzeye getirmek bir hayaldi. 20'ncisini düzenlediğimizde festivalimiz daha üst seviyelerde bir konuma gelecektir.' diye konuştu.

Daha sonra festivalin ilk oyunu olan 'Vatan', Azerbaycan'dan gelen tiyatro grubu tarafından sahneledi. Yönetmenliğini İntiqam Soltan'ın yaptığı, Cavanşir Maharremov, Rafael Muradxanlı ve Şahin Kazımow'un oynadığı müzikal ve danslarla zenginleştirilen oyun, katılımcılardan ilgi gördü.

Oyunun ardından Vali Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Yağcı, yönetmen Soltan ile oyunculara plaket verdi. Soltan ise Elban ve Yağcı'ya, Azerbaycan'ın milli musiki aletlerinin yer aldığı bir kutu ve nişanı hediye etti.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cüneyt Demirdaş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan ile tiyatroseverlerin katıldığı açılış öncesi 2004 yılından bu yana organizasyonda sahne alan oyuncuların fotoğraflarının bulunduğu sergi gezildi.

Festival, 29 Kasım Salı günü sona erecek.
Kaynak: AA