Yıldırım'da Engeller Aşılıyor

Yıldırım Belediyesi’nin dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetleri devam ediyor.

Yıldırım'da Engeller Aşılıyor
Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Müzik Akademisi’nde 10 farklı branşta 401’i engelli toplam bin 501 kursiyer müzik dersleri alıyor. Müzisyenler tarafından keman, gitar, klarnet, piyano, bağlama, ritim ve ney enstrümanlarının teorik ve pratik eğitimlerini alan kursiyerler, koro, tiyatro ve halk oyunları branşlarıyla yeteneklerini gün yüzüne çıkarıyor.

Yıldırım Belediyesi, ‘Engelsiz Mutfak’ projesiyle engellileri hem meslek sahibi yapıyor, hem de sosyalleşmelerine katkı sağlıyor. Haftada 4 gün aşçılık eğitimi alan 80 engelli öğrenci, ücretsiz kurs sonunda diplomalı pasta-börek ustası olma imkanına kavuşacak.

Dezavantajlı gruplara karşı büyük sorumlukları olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu, bizim hayata tutunmak engelli kardeşlerimize borcumuz. Öğrencilerimizin başarıları, kendilerine küçük bir fırsat verilen kocaman yüreklerin neler başarabileceklerinin delili. Engellileri tüketen değil üreten yapmak istiyoruz. Onları dört duvar arasından kurtaracağız” dedi.

Kaynak: İHA