Yalova'nın 1/50'Lik Planları Yapılıyor

Mimarlar Odası öncülüğünde bir araya gelen akademik meslek odaları, Yalova’nın geleceğinde belirleyici rol üstlenecek olan 1/50 binlik çevre düzeni planına dahil olma kararı aldı. Her oda resmi yazıyla sürece dahil olmak istediğini ilgili kurum ya da kurumlara bildirecek.

Yalova'nın 1/50'Lik Planları Yapılıyor
"Yalova Geleceğini Tartışıyor" toplantısına akademik odaların temsilcileri katıldı.

Yalova Mimarlar Odası Başkanı İsmail Hakkı Gültekin, "Biz 1/50 binlik planın bu il açısından taşıdığı önemin şuurundayız. Bu süreçte sorumluluk almaya çalışıyoruz. Tüm akademik odaların tek kaygısı bu planın en iyi şekilde yapılmasını sağlamaktır. Bizler bu planla ilgili olarak fikirlerimizi değil ilkelerin ortaya koymaktan yanayız. 1/50 binlik plandan Yalova’da kimsenin haberi yok. Kimsenin bilgisi yok. Edindiğimiz bilgilere göre de plan tamamlanmış. Ama maalesef bu sürece bizler bir türlü dahil edilmiyoruz" dedi.

Şehir Plancıları adına söz alan Bursa Şehir Plancıları Odası eski Şube Başkanı Füsun Uyanık ise, "Yalova açısından bu plan inanılmaz derece de büyük bir önem taşıyor. Bu plan yapılmadan önce iyi bir envanter çalışması yapılması gereklidir. Öte yandan il genelindeki nüfus projeksiyonu çalışması, OSB planlaması, bütünleşik kıyı planları mutlaka veri olarak planda göz önünde bulundurulmalı ve yer almalı. 1/50 binlik Yalova çevre düzeni planı iliniz açısından yol gösterici olacağından akademik odaların mutlaka bu sürece dahil olmaları lazımdır. Yalova’nın geleceğini masaya yatırmanız için mutlaka o masada olmanız lazım. Yalova’daki meslek odaları olarak bu süreçte yer almak istediğinizi resmi yazılarla ilgili kurumlara bildirin" dedi.

Toplantıda oda temsilcileri ve şehir plancıları da söz alarak konuyla ilgili görüşlerini ortaya koydu.
Kaynak: İHA