Türk Kızılayı, Bağışçılarını Ödüllendirdi

Türk Kızılayı Fatsa Şubesince düzenli ve gönüllü kan bağışçılarına başarı belgesi ve madalya verildi.

Bir restoranda düzenlenen ödül töreninde konuşan Türk Kızılayı Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, ilçede en çok kan bağışında bulunan 35 bağışçıyı ödüllendirmek için tören düzenlediklerini söyledi.

Hiçbir karşılık beklemeksizin Kızılay’a emanet edilen en kutsal bağışın kan olduğuna dikkat çeken Şevketoğulları, şöyle konuştu:

'Ülkemizin kan ihtiyacının tamamını Kızılay karşılıyor. Kızılay bu anlamda büyük gayret gösteriyor. Bu anlamda ilçemizde bizlere en çok kan bağışında bulunan kişilere ödül vermek istedik ve bu programı düzenledik. Düzenli kan bağışçılarımıza ve kan vererek hayat kurtaran vatandaşlarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can ise 10 yıl önce Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamakta güçlük çektiğini anımsattı.

Türkiye’deki kan ihtiyacının yüzde 87’sinin artık karşılanabildiğini ifade eden Can, bu anlamda gönüllü kan bağışçılarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından ilçe genelinde 10'dan fazla kan bağışında bulunan 35 gönüllüye ödülleri verildi.

Kaynak: AA