STSO'da Danışma Ve İcra Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Siirt Üniversitesi (SÜ) ve eş başvuru sahibi Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) beraber yürüttüğü “Kayıtsız Kalmayın” projesi kapsamında danışma ve icra kurulu toplantısı düzenlendi.

STSO'da Danışma Ve İcra Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
STSO’da düzenlenen toplantıda, SÜ Proje Temsil ve İlzam Yetkilisi Nurullah Geyik ve eş başvuru sahibi STSO Başkan Yardımcısı Nedim Kuzu, Ziraat Odası, Siirt İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, Siirt İl Müftülüğü, Belediye İş Sendikası Siirt temsilciliği, Tarım İş Sendikası Siirt Temsilciliği, Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Mucize İşler Derneği, Siirt Eğitim Yenilik Girişimcilik ve Gençlik Derneği, Siirt İl Mahalli Müdürlüğü ve Erten Metal Mühendislik Limited Şirketinin bulunduğu 10 iştirakçi kurum katılım sağladı.

Proje Temsil ve İlzam Yetkilisi Nurullah Geyik, Kayıtsız Kalmayın Danışma ve İcra Kurulu Toplantısında Kayıt dışı istihdama yönelik projeyi tanıtarak projenin amaçlarından, hedef kitlesine değinerek yapılacak olan eğitim ve seminerler hakkında bilgi verdi. Geyik, aynı zamanda geçmiş yıllarda ki kayıt dışı İstihdama dair istatistiklere değinerek Siirt’te kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik proje kapsamında yapılması gereken çalışmaları anlattı.

STSO Başkan Yardımcısı Nedim Kuzu ise, Siirt’te kayıt dışılığın önlenmesi konusunda işveren temsilcilerine ve işçi temsilcilerine büyük görev düştüğünü, işveren temsilcilerinin tabii olduğu mevcut kanundan bununla ilgili hükümler olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra Kayıt dışılığın tek bir sebebe bağlanamayacağını aynı zamanda sosyal ve ekonomik yanlarının hesaba katılması gerektiğini dile getirdi.

Siirt Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, toplantıya katılan iştirakçilerin de görüşlerini sunduğu toplantının sonunda katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.
Kaynak: İHA