Sırbistan'ın Vrbas Kentindeki Engelli Çocuklara Özel Oyun Parkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın Voyvadina Özerk Bölgesi’nde yer alan Vrbas Belediyesi’nde engelli çocuklara özel yapılan oyun parkı hizmete açıldı.

Sırbistan'ın Vrbas Kentindeki Engelli Çocuklara Özel Oyun Parkı
Sırbistan’ın Voyvadina Özerk Bölgesi’nde yer alan Vrbas Belediyesi’nde TİKA tarafından yapımı tamamlanan oyun parkı Vrbaslı çocukları sevindirdi. Engelli çocukların kullanımına uygun oyun aletlerinin de yer aldığı, bölgedeki ilk park olma özelliğini taşıyan oyun alanında engelli çocuklar diğer çocuklarla birlikte oyun oynama imkanı kavuşurken, hem onların toplum ile bütünleşmesine hem de engelli çocukların motor becerilerinin geliştirilmesine olanak sağlandı.

Bu kapsamda TİKA Vrbas Dostluk Parkı’nın açılışı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene T.C. Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak ve Vrbas Belediye Başkanı Milan Glusac katılırken, kent sakinleri ile çocuklar da açılışa büyük ilgi gösterdiler. Açılış töreninde açıklamada bulunan T.C. Belgrad Büyükelçisi Bozay, Türkiye olarak Sırbistan’da son dönemde pek çok yatırıma imza atıldığını ancak ülkenin geleceği olan çocuklar için gerçekleştirilen bu anlamlı projenin kendisi için de ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak ise yapımı tamamlanan parkın hem Vrbas Belediyesi ile olan işbirliğinin hem de Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluğun bir sembolü olarak büyük önem taşıdığını söyledi.

Yalnızca Vrbas’ta değil Voyvodina Bölgesi’ndeki en güzel parklardan birinin açılışını yaptıklarını belirten Vrbas Belediye Başkanı Milan Glusac, gerçekleştirilen projenin başarılı bir şekilde tamamlanarak Vrbas halkına hediye edilmesinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Avrupa ile Güney Doğu Balkanlar arasında ulaşımın sağlanması hususunda konumu itibariyle önem taşıyan Vrbas Belediyesi yaklaşık 40 bin kişiye ev sahipliği yapıyor.
Kaynak: İHA