Sırbistan Başbakanı Vuçiç Kazakistan'da

Başbakan Vuçiç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Başbakan Sagintayev ile görüştü.

ASTANA – Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vuçiç, Kazakistan ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Akorda Sarayı'ndaki görüşmede, Kazakistan ile Sırbistan arasındaki çeşitli alanlarda iş birliği konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yaptığı konuşmada, Kazakistan’da Sırbistan sermayeli şirketlerin başarıyla faaliyet gösterdiğini belirterek iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vuçiç, Kazakistan’ın ve başkent Astana’nın kalkınmasında Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in katkılarını vurgulayarak misafirperverliği için teşekkür etti.

- Başbakan Sagintayev ile görüşme

Vuçiç ve Kazakistan Başbakanı Bahıtcan Sagintayev arasındaki görüşmede, ikili ticaret, ekonomi, ulaştırma, lojistik, kültür ve insani alanlarda iş birliği konuları ele alındı.

Sagintayev, yaptığı konuşmada, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin sonucu ortak yapılacak etkinlik planının oluşturulduğunu ve ilgili bakanlıklara talimatların verildiğini aktardı.

Vuçiç de Kazakistan ile Sırbistan arasında dostluk ilişkilerinin önemine dikkat çekerek ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığı için Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e teşekkür etti.

Görüşmelerin ardından iki ülke arasında 2017-2018 dönemi iş birliğinin ilerletilmesine yönelik yol haritası protokolü imzalandı.

Başbakan Vuçiç’in bugün başkent Astana’da başlayan Kazakistan-Sırbistan İş Adamları Forumu'na katılması bekleniyor.

Kaynak: AA