Siirt'te Liselerarası 'Diyabet Farkındalık' Yarışması

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince liselerarası 'Diyabet Farkındalık' konulu bilgi yarışması düzenlendi.

Siirt Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte diyabete dikkati çekmek amacıyla oynanan skecin ardından düzenlenen 'Diyabet Farkındalık' konulu bilgi yarışmasında 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1'inci, Özel Hedef Sağlık Koleji 2'nci, Özel Hatem Sağlık Koleji ise 3'üncü oldu.

Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Aslan, yaptığı konuşmada, diyabetin ülke ekonomisi üzerinde ciddi tahribat yaptığını, Türkiye'de yüzde 14 ve Siirt'te yaklaşık 20 bin diyabet hastası olduğunu belirtti.

Bir kardiyolog olarak en çok muzdarip olduğu konunun diyabet olduğunu ifade eden Aslan, hastalar için Siirt Devlet Hastanesinde diyabet okulu açtıklarını söyledi.

Konuşmanın ardından endokrin doktoru Seçil Özışık, diyabet hakkında bilgilendirme yaptı.

Siirt Devlet Hastanesi personelleri tarafından yazılan diyabet şarkısı Grup Glikoz tarafından seslendirildikten sonra hastane tiyatro grubunun diyabete dikkati çekmek amacıyla yazıp oynadığı skeç, büyük alkış aldı. Skecin ardından bilgi yarışmasına geçildi.

Bilgi yarışmasında Devlet Okulu 75.Yıl Sağlık Anadolu Meslek Lisesi Lisesi 1'inci, Özel Hedef Sağlık Koleji 2'nci, Özel Hatem Sağlık Koleji ise 3'üncü oldu.

Birinci olan okula bisiklet ödülünü veren Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, düzenlenen yarışmaya uygun bir ödül olduğunu belirterek, herkesin hareketli bir yaşam sürmesi gerektiğini kaydetti.

Etkinliğe, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tan Sağoğlu ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can katıldı.

Kaynak: AA