Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk İçin Hatıra Ormanı Yapılacak

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Safitürk için Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde mevlit okutuldu kaymakam için fidan dikildi.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk İçin Hatıra Ormanı Yapılacak
Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Pütürge ve Doğanyol ilçesinde mevlit okutuldu.

Pütürge ilçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen mevlitte, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edilerek helva ikramının da bulunuldu. Ayrıca yeni yapılan Hükumet konağı bahçesine de Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için 35 adet fidan dikildi.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için her evin bahçesinde de bir fidan dikeceklerini belirten Kaymakam Osman Doğramacı, “Allah (C.C.) Muhammet Fatih meslektaşımızı öyle bir makamla müşerref kıldı ki, bütün meslektaşları o makama gıpta ile bakıyor. Bizler için verilecek en güzel resim vatan için, millet için ve bu din-i Mübin için şehit tabutunda verilen resimdir. Bu böyle bilinsin. Terör örgütlerinin öldürmeye soldurmaya yönelik çabalarına karşılık bizler olduracağız, yeşerteceğiz, onlar kin ve nefret ekerken bizler sevgi ve muhabbetle vatandaşlarımıza yaklaşacağız. Ama kin ve nefret ekenleri şehitlerimizin kanlarını dökenleri de bu ülkede yaşatmayacağız. Bu bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Kaynak: İHA