Sarkozy'nin Seçim Kampanyasında Usulsüzlük Yaptığı İddiaları

Lübnanlı iş adamı Takieddine, Sarkozy’nin seçim kampanyası için bavullarla para taşıdığını öne sürdü.

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası sırasında usulsüz para yardımı aldığına yönelik iddialar sürüyor.

Fransız haber sitesi Mediapart, Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin, Sarkozy’nin kampanyasına para yardımı yaptığını ilk kez gündeme getiren Lübnanlı iş adamı Ziad Takieddine’in bugün görüntülü röportajını yayınladı.

Ziad Takieddine röportajda, içinde 5 milyon avro olduğunu söylediği üç valizi çeşitli zamanlarda Sarkozy’ye ve yine Sarkozy’nin seçim kampanyasını yürüten Claude Gueant’a verdiğini iddia etti.

Takieddine, 'İçinde çoğu 500 avroluk banknotlar bulunan valizleri Trablus ve Paris arasında 2006 ve 2007 yıllarında yaptığım üç yolculuğun sonucunda Sarkozy ve Gueant’a teslim ettim.' dedi.

İçi para dolu valizlerin kendisine Kaddafi döneminin gizli servis şefi Abdullah Senussi tarafından verildiğini ileri süren Takieddine, 'Bir gün Senussi, bana bu paraları Gueant’a teslim edip edemeyeceğimi sordu. Ben de kendisine, sorun olmadığını söyledim. Gümrükte yakalanma endişemle ilgili olarak, Senussi bana, merak etmemem gerektiğini ve gerekli birimlerin bundan haberdar olduğunu söyledi.' ifadelerini kullandı.

Bu röportajın yayınlanmasının ardından Sarkozy ve Gueant, Lübnanlı iş adamı hakkında 'iftira suçlamasıyla' dava açacaklarını açıkladı.

Sarkozy, mayıs ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağın aday adayları arasında bulunuyor. Bu ay içinde iki turlu yapılacak seçimle, merkez sağın adayı kesinlik kazanacak.
Kaynak: AA