'Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

The Seed'de gerçekleşen ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kayhan Ülker, sanatçıların yaşaması için kurumsal desteklerin yanı sıra, sanatseverlerin maddi ve manevi desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Ülker, sanatın ve sanatçının toplumların zenginliği olduğuna inanarak, sanatçıların yaratıcı güçlerinin insanın ve toplumun gelişimine sağladığı katkıdan dolayı sanatçıların başarılarına her daim katkıda bulunan sanatsever merhum Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine 23'üncüsü düzenlenen ödül töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Öğrencilerin henüz çıraklık aşamasında ustalarıyla ilk temaslarını sağlayan MSGSÜ'de, sanatın büyüleyici atmosferine atılan ilk adımın asla unutulamayacağını belirten Ülker, bir meslek olarak sanat yaşamına atılan ilk adım olan bu ödülün ise öğrencilerin mesleği hissedebileceği asıl mezuniyetleri olduğunu vurguladı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı'nın kızı Melisa Tapan da, dedesi Sakıp Sabancı'nın, resim, heykel ve geleneksel Türk sanatlarının ülkenin zengin kültür varlıkları olduğunu söylediğini dile getirerek, 'Bu sanatlara sahip çıkmamız gerektiğini düşünürdü. Biz de dedemin vasiyeti olan sanat ödüllerini devam ettirmekten, genç sanatçılara destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi ben ve ailem yürekten kutluyoruz. Onların yetişmesinde emeği olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım bu ödül onlara şans getirir, yolları açık olur.' şeklinde konuştu.

Gecede, dereceye giren Resim Bölümünden Serpil Kantaş, Sabahattin Ömer Akdağ, Gizem Çeşmeci, Heykel Bölümünden Başak Cansu Güvenkaya, Oğuzhan Güdek, Gamze Küçük, Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden ise Serap Sezen, Nazlı Kızılaslan ve Meltem Gündoğdu'ya toplam 240 Cumhuriyet altını değerinde para ödülü verildi.

Genç sanatçıların eserleri Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilendi.

Törene, Sevil Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ile iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA