Ordu'da Kivi Ve Yumurta Projeleri

Altınordu ilçesinde, Kivi Soğuk Hava Deposu ile Yumurta Paketleme Entegre Tesisi projesinde çalışmalar hızla sürüyor Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş: 'Her iki projenin maliyeti bir milyon 350 bin lira. İki projemiz de üreticilerimiz için önemli'

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 'Kivi Soğuk Hava Deposu' ile 'Yumurta Paketleme Entegre Tesisi' projesinde çalışmalar devam ediyor.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Akçatepe Mahallesi'nde yapımı devam eden Yumurta Entegre Tesisi ile Kayabaşı Mahallesi'ndeki Soğuk Hava Deposu inşaatında incelemelerde bulundu.

Tekintaş, yürütülen çalışma hakkında müteahhit firma yetkililerden bilgi aldı.

İncelemenin ardından açıklamada bulunan Tekintaş, Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca finanse edilen projelerde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kivi Soğuk Hava Deposu ile Yumurta Paketleme Entegre Tesisi'nin, üreticilere önemli katkılar sunacağına işaret eden Tekintaş, 'Öncelikle belediye olarak üreticilerimizin her zaman yanında ve destekleyicisiyiz. Belediyemiz tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından finanse edilerek ihalesi yapılan Kivi Soğuk Hava Deposu ile Yumurta Paketleme Tesisi projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.' dedi.

Depolama tesisinin sadece kivi değil, ihtiyaç duyulduğu zaman bölgede bulunan diğer ürünlerin de depolamasının yapılabileceği bir tesis konumunda olacağını vurgulayan Tekintaş, 800 ton kapasiteli tesisin bitirildiğinde Ordu ve Altınordu ilçesinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olacağına dikkati çekti.

Tekintaş, Kivi Soğuk Hava Deposu ile Yumurta Paketleme Entegre Tesisi'nin, maliyetinin bir milyon 350 bin lira olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Yumurta paketleme entegre tesisi, Akçatepe Mahallemizde 2 bin 140 metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Diğer yandan kivi soğuk hava deposunu ise Kayabaşı Mahallemize 5 dönüm arazi üzerine ve 800 ton kivi depolama kapasiteli olarak inşa ediliyor. İki projemiz de üreticilerimiz için önemli. Belediye olarak bu projelerimizi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz.'
Kaynak: AA