Odunpazarı'ndan AKUT'a Malzeme Desteği

Odunpazarı Belediyesi, afet ve acil durumlarda birlikte hareket etme kararı aldığı AKUT’a donanım desteği sağladı.

Odunpazarı'ndan AKUT'a Malzeme Desteği
Kurumlar arası iş birliği çalışmalarına büyük önem veren Odunpazarı Belediyesi, örnek bir iş birliğine imza attığı Akut Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl ve Akut gönüllüleri ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, afetlerde can ve mal kaybının çok olmaması için önceden tedbir alınmasının gerektiğini vurgulayarak, AKUT’un ihtiyacı olan ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak gerekli ekipmanı üyelere teslim etti.

Teşvik vurgusu

Gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, "Başta deprem olmak üzere her türlü afete karşı hazırlıklı olmak gerekir” diyen Başkan Kurt, afetlere hazırlıklı olmak için de bilinçli bir tavır geliştirmek gerektiğini vurguladı. Son dönemde AKUT’a yönelik baskıları da kınayan Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bizim doğru ve gönüllü iş yapan kuruluşları teşvik etmemiz gerekiyor. Yasa, hukuk, tüzük inisiyatifi sizlere bırakmalı. Bu gönüllü yapılan bir iş. İnsanın hayatını kurtaran bir iş. Teşekkür etmek lazım, engellemeye çalışmak mantık dışı.”
Kaynak: İHA